Rygterne har svirret længe, men i aften bekræftede Apple dem.
Det skete, da selskabets udvikler-konference WWDC blev skudt i gang.
Her meddelte Apple, at selskabets Mac-computere i fremtiden vil gøre brug af Apples egne chips baseret på ARM-standarden. Dermed siger Apple også farvel til de chips fra Intel, der indtil nu har siddet i Mac-computerne.
Med skiftet til de nye processorer vil Apple dermed overgå til at anvende de samme type af processorer på Mac-computerne, som i dag sidder i iPhone og iPad.
Apple bedyrer selv, at de nye chip give computerne mere regnekraft samtidig med, at det også bliver mere energieffektive.
Det betyder det for udviklerne
Det er dog ikke nogen simpel øvelse. For den indebærer også, at Mac-udviklerne skal tilpasse deres apps til den nye chip-arkitektur.
Ifølge Apples software-chef Craig Friderighi vil udviklerne relativt simpelt kunne konvertere deres apps til at understøtte de nye chips via Apples udviklingsværktøj Xcode.
Den nye udgave af Apples nye styresystem MacOS Big Sur vil naturligvis understøtte Apples egne chips, og Apple meddeler at Microsoft Office og en række af Adobe-programmer som eksempelvis Photoshop og Lightroom allerede understøtter de nye Arm-chips.
MacOS er bagud kompatibel
Apple forventer naturligvis, at langt de fleste udviklere vil stå på spring og øjeblikkeligt gør deres app kompatible med de nye chips.
Alligevel har MacOS også fået indbygget teknologien Rosetta 2, der betyder, at styresystemet vil være bagudkompatibelt og dermed kan afvikle gamle spil og programmer.
En interessant fordel ved den de nye chips er, at de betyder at Mac-computere vil være direkte kompatible med langt de fleste apps til iPhone og iPads.
Derfor vil iPhone og iPads-app i fremtiden også kunne downloades og afvikles via Macs App Store.
Overgangen tager to år
De første nye Macs med Apple egne chips vil blive lanceret i slutningen af 2020, og overgangen fra Intel til Apples egne chips forvente at tage to år.
Apple kan samtidig berolige eksisterende Mac-ejere med, at selskabet vil fortsætte med at understøtte computere med Intel-chips i mange år frem i tiden.
Apple har ifølge Tim Cook endda stadigvæk en række nye Intel-udstyrede Macs i sin produkt-pipelinen.
Sidste gang Apple foretog et stort processor-skifte på Mac-platformen var i 2005. Dengang annoncerede Steve Jobs, at Apple vil droppe PowerPC-processorerne til fordel for Intels x86-processorer.
Microsoft skiftede først, men med ringe resultater
Går man op i den slags, så placerer Apple sig i øvrigt på en andenplads med hensyn til skiftet til ARM.
For allerede i 2011 prøvede Microsoft sig frem med Windows RT, der baserede sig på ARM-processorer. System blev dog aldrig nogen succes da hverken hastighed eller batterilevetid kunne måle sig med de Intel-baserede enheder.
Det har dog ikke forhindret Microsoft i at blive ved med at lancere nye ARM-modeller. Senest med Surface Pro X som Computerworld anmeldte i april.
Her var løfterne stort set de samme som dem Apple netop har givet: Hastighed, batterilevetid og bagudkompatible programmer.
Vores test viste dig at det desværre blev ved løfterne. Men måske har Apple mere held med skiftet. De har i hvert fald prøvet det før.
Læs testen af Surface X her: En måned med Microsoft Surface Pro X