Artikel top billede

(Foto: Photo by Cory Checketts on Unsplash)

Amerikanske stater fravælger Apple og Googles corona-apps

Kun tre amerikanske stater planlægger at gøre brug af Apple og Googles api til smittesporing, skriver et amerikanske medie.

Kun få amerikanske stater planlægger at gøre brug af smittesporings-apps.

Det skriver det amerikanske medie NBC News.

Ifølge mediet er det indtil videre kun tre stater, Alabama, North Dakota og South Carolina, der planlægger at bruge den api som Apple og Google har stillet til rådighed for sundhedsmyndigheder over hele verden.

Læs også: Norge stopper indsamling af data i smittesporings-app efter forbud fra Datatilsynet

Californien vender på en tallerken

Apple og Googles tiltag blev ellers rost af Gavin Newsom, der er guvernør i de to selskabers hjemstat Californien. Men nu to måneder senere meddeler Californien, at staten ikke planlægger at tage en smittesporings-app i brug.

Heller ikke den store stat New Jersey har man aktuelle planer om at tage en smittesporings-app i brug.

”Staten New Jersey arbejder hverken på at udvikle eller promovere teknologi, der kan advare borgerne om smitte. I det mindste ikke i øjeblikket,” lyder det ifølge NBC fra statens guvernør Phil Murphy.

Læs også: Her er alle detaljerne i Netcompany og statens samarbejde om omdiskuteret dansk corona-app

App kan ikker erstatte mennesker

I stedet planlægger man i New Jersey i stedet at ansætte 1600 personer, der skal foretage manuel smittesporing ved at foretage telefonopkald til folk, der kan have været eksponeret for smitte.

En tilgang der ifølge NBC også har opbakning fra verdenssundhedsorganisation WHO.

Her har organisationens generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, understreget at digitale værktøjer ikke kan erstatte manuel kontaktsporing, hvor fysiske personer laver telefonopkald, skriver e-mails og sender sms-beskeder til folk, der har været udsat for en smitterisiko.

Herhjemme arbejder Netcompany i øjeblikket på at udvikle en smittesporingsapp, der ventes at blive lanceret i løbet af den indeværende måned.

Læs også: Staten blev advaret om store negative konsekvenser ved Netcompanys corona-app




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere