De danske myndigheder har ændret kurs i forhold til udviklingen af den danske smittesporings-app.
Nu skal appen baseres på løsningen fra Apple og Google.
Indtil videre har de danske myndigheder hældt mod en centraliseret model, hvor borgernes lokationsoplysninger lagres hos myndighederne.
Det skriver Fagbladet 3F.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyste onsdag 13. maj i folketingssalen, at tech-giganternes teknologi skulle benyttes.
"Eksperterne i det her vurderer, at decentral opbevaring af data er udtryk for ‘best practice’ i forhold til privacy by design, og at teknologien fra Apple og Google vil være mest effektiv i forhold til smitteopsporing," lød det fra Sundhedsministeren.
En række it-eksperter har indtil nu været ude og kritisere den centraliserede model, som Regeringen lagde op til at benytte, skriver fagbladet.
Ved den centraliserede model lagres data hos myndighederne, og ved den decentraliserede lagres data på brugernes mobiltelefon.
Sundhedsministeren forklarede desuden, at det er en afgørende forudsætning, at den nye app lever op til krav om pricavy og beskyttelse af privatliv.
Netcompany-direktør holder døren åben
Smittesporings-appen udvikles af det danske konsulenthus Netcompany.
Her fortalte selskabets administrerende direktør, André Rogaczewski, til Computerworld sidste uge, at selskabet holder døren åben for den løsning, som Apple og Google arbejder på, og som snart vil blive stillet til rådighed verden over.
“Vi er allerede nået et godt stykke vej med vores løsning, men vi holder døren åbent for alt der måtte komme. Det gælder også Apple og Googles api-løsning,” fortalte han til Computerworld.
Det kan du læse mere om her: Netcompany åbner for at bruge Google og Apples smittesporingsløsning