Godmorgen og velkommen til Computerworld morgen-briefing. Da det fredag er Store Bededag, bliver dette ugens sidste udgave af morgenens it-nyhedsoverblik.
I dag skal vi forbi et it-selskab, der oplever så stor efterspørgsel i coronatiden, at det må hyre 26 nye medarbejdere. Derudover skal vi kigge på en række trafikdata, der nogenlunde viser, hvor mange danskere der stadig bevæger sig hen til den fysiske arbejdsplads.
Rigtig god læselyst.
Corona skaber efterspørgsel hos It-selskab: Slår 26 stillinger op
Det danske it-selskab NetIP har oplevet en stor efterspørgsel på selskabet ydelser.
Derfor vil selskabet opruste med 26 medarbejdere. Det er en opskalering fra 160 til 186 ansatte.
Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Den nuværende coronapandemi har givet anledning til flere opgaver for it-selskabet. Det er inden for it-sikkerhed, drift og udvikling af it-infrastruktur samt hjælp til at bruge digitale mødeplatforme, hvor efterspørgslen er stigende, fremgår det.
"Vi kan allerede konstatere, at travlheden giver os mulighed for at ansætte flere dygtige medarbejdere for at opretholde aktivitetsniveauet og være tæt på vores kunder," forklarer administrerende direktør Carsten Hedemann i meddelelsen.
De 26 nye stillinger dækker bredt over funktioner som salgsledelse, projektledelse, salg samt konsulentydelser inden for business intelligence, SharePoint og outsourcing.
Trafikdata afslører: 45 procent går stadig på arbejde
Coronakrisen har sendt et utal af danskere hjem for at arbejde.
Men ifølge en række trafikdata, tyder det på, at omkring 45 procent af danskerne, der stadig møder ind på den fysiske arbejdsplads.
Det fremgår af ekspertrapporten, som Statens Serum Institut udgav onsdag 6. maj.
"Baseret på trafikdata fra Vejdirektoratet, Rejsekort og Google Mobility
Report, er det estimeret, at circa 45 procent stadig møder fysisk på arbejde," står der i rapporten.
Dataindsamlingen benyttes til at udrege eventuel smitterisiko ved de forskellige genåbningsscenarier.
Du kan finde hele rapporten her.
DTU får vigtig godkendelse til selvkørende bus-projekt
Snart vil der køre selvkørende busser rundt på DTU's campus i Lyngby.
Færdselsstyrelsen har netop givet tilladelse til, at tre selvkørende køretøjer fra Linc Project nu kan testes. Over de næste seks måneder vil de tre køretøjer således afprøves på DTU.
Det skriver Linc i en pressemeddelelse.
Det betragtes som en milepæl da i den endelige godkendelsesprocedure inden, at de selvkørende busser kan køre frit rundt på campus.
"Det har været en lang proces at få godkendt køretøjet fra Easymile i Danmark. For os og for myndighederne er det et helt nyt type køretøj, som skal leve op til danske sikkerhedskrav for traditionelle køretøjer. Heldigvis har vi nu fået godkendelsen af køretøjet og er klar til at gå ind i næste fase af processen med at blive godkendt til testkørsel,” siger Rasmus Noes, Head of Business Development i Nobina, som skal stå for driften af de selvkørende shuttles.
Danmark til tops i ny rapport
Danmark indtager førstepladsen i en ny rapport, der kortlægger forholdet mellem it og hr i skandinavien.
Undersøgelsen, der er foretaget af CatalystOne Solutions og Microsoft i Norge, bygger på udsagn fra 300 skandinaviske it-afdelinger, der handler om samarbejdet imellem it og hr, samt hvordan it forholder sig til hr-systemer.
Det skriver catalystOne i en pressemeddelelse.
Rapporten identificerer styrker og svagheder i det skandinaviske it-hr forhold, demonstrerer betydningen af dette forhold i specielt it-relaterede områder og understreger, hvor der er plads til forbedringer.
Danmark skiller sig ud i rapporten på flere området. Samarbejdet imellem hr og it er bedre i Danmark end i Sverige og Norge, hvor over 60 procent svarer, at de arbejder tæt sammen.
Formand for IT-Branchen Fyn genvælges
Claus Tjelum Winther fortsætter som formand for IT-Branchen Fyn de næste to år.
Han er netop blevet genvalgt ved brancheforeningens årsmøde, der blev afholdt online.
Claus Tjelum Winther, der er partner hos ecommerce-virksomheden Oxygen i Odense, vil komme til at arbejde tæt sammen med Kim Sneum Madsen, der er Chief Friend Maker hos it-virksomheden Umbraco, der også blev genvalgt for de næste to år.Det skriver IT-Branchen i en pressemeddelelse.
Flere end 65 procent af de beskæftigede hos it-virksomhederne på Fyn er medlem af IT-Branchen Fyn.
Formand Claus Tjelum Winther vil nu intensiverer fokus på samarbejde og partnerskaber med organisationer og uddannelsesinstitutioner for bl.a. at generere endnu mere momentum på den fynske it-scene, fremgår det.
Ved en fejl havde en ældre historie om den britiske eks-politiker Nick Cleggs job hos Facebook sneget sig ind i Morgenbriefing-nyhedsbrevet her til morgen. Der er tale om en historie fra 2018 hvorfor den ikke er med i denne online-udgave.