Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske fintech-virksomheder slår sig sammen i europæisk betalingseventyr / Nemlig.com klar med natlevering / Ny app fra DSB viser hvornår toget kører

Danske fintech-virksomheder slår sig sammen i europæisk betalingseventyr. Tesla får overskud i første kvartal. Antallet af Twitter-brugere stiger med 14 millioner. Nemlig.com klar med natlevering. Danske Nodes udnævner ny CTO. Ny app fra DSB vise hvornår toget kører. Internetknudepunkter oplever enorme stigninger.

Godmorgen.

I dag er det arbejdernes internationale kampdag omend i en noget ekstraordinær tid.

Alle 1. maj-fester og demonstrationer er på grund af smittefare aflyst og bliver i stedet erstattet af virtuelle taler og møder.

Computerworlds redaktionen er dog kampklar og vil dagen igennem sørge for at levere de vigtigste it-nyheder.

Traditionen tro begynder vi med den tidlige morgen-briefing, som denne fredag er serveret af Alexander Haslund.

Rigtig god fredag og 1. maj.

Danske fintech-virksomheder slår sig sammen i europæisk betalingseventyr

Vi begynder med de to danske fintech-virksomheder Anyday og Clearhaus, der netop er gået sammen om at indtage det norske og spanske marked for online betalingsløsninger.

Det skriver Clearhaus i et meddelelse til Computerworld.

Sammen kan de to danske selskaber tilbyde en platform, hvor Anyday agerer gateway og Clearhaus stiller med indløsningsteknologi.

"Da vi lancerede i Danmark i 2015, tog vi hurtigt 10 procent af markedet, fordi vi bare kom med en bedre løsning end Nets. Det håber vi, vi kan føre videre til Spanien og Norge sammen med Anyday," lyder det fra CEO hos Clearhaus, Claus Methmann Christensen.

Det samlede marked for online-køb i Norge og Spanien vurderes ifølge Clearhaus at være på op mod 300 milliarder kroner værd.

Det danske partnerskab kommer til at tilbyde de spanske og norske kunder en aftale med gratis oprettelse og et gebyr på 1,49 procent i Norge og 1,35 procent i Spanien.

Tesla får overskud i første kvartal

For første gange får Tesla et overskud i første kvartal af et regnskabsår.

Mere præcist viser Teslas kvartalsregnskab, at selskabet kommer ud med et overskud per aktie på 1,24 dollar, mens omsætningen ender på knap seks milliarder dollar.

Det skriver Ritzau Finans.

Det justerede nettoresultat lander på 227 millioner dollar.

Tesla ender dog alligevel med en negativ pengestrøm på knap 900 millioner dollar for kvartalet, fremgår det.

Antallet af Twitter-brugere stiger med 14 millioner

Også det sociale medie Twitter er klar med sit kvartalsregnskab.

I årets første tre måneder har Twitter set en stigning i antallet af daglige brugere på 14 millioner, hvilket er den største stigning i et kvartal nogensinde.

Det skriver Ritzau.

Samlet har Twitter nu 166 millioner bruger.

Trods brugertilvæksten har Twitter problemer med at tjene penge, viser kvartalsregnskabet.

Twitter ender med et minus på otte millioner dollar for kvartalet.

I samme periode i 2019 hentede Twitter et overskud på cirka 190 millioner dollar.

Nemlig.com klar med natlevering

Det danske onlinesupermarked nemlig.com optrapper krigen på markedet for dagligvarer på nettet ved at indføre levering om natten fra klokken 02 til 06, skriver nemlig.com til Computerworld.

Det betyder, at nemlig.com leverer 20 timer i døgnet.

Og selvom de fleste nok sover mellem 02 og 06 om natten, gør det ikke noget, da varerne stilles i papkasser og termokasser med køleelementer og tøris foran hoveddøren, lyder det.

I første omgang er det sjællænderne, der fra 5. maj kan bestille dagligvarer til levering om natten. I løbet af maj måned vil natlevering blive rullet ud til alle kunder på Fyn og i Jylland.

Danske Nodes udnævner ny CTO

Det danske digitale konsulenthus Nodes, der udvikler applikationer og digitale løsninger, har forfremmet Steffen D. Sommer fra egne rækker til ny CTO for selskabet.

Det skriver Nodes i et opslag via Linkedin.

Steffen D. Sommer tager over for Nodes' tidligere CTO Casper Rasmussen, der tidligere på året blev Group CTO i japanske Monstar Lab, der ejer Nodes.

"De sidste tre år har Steffen (Steffen D. Sommer, red.) været et fantastisk aktiv for Nodes og tech-afdelingen. Så dette var et naturligt næste skridt. Vores tech-afdeling vil være i gode hænder med Steffen bag rattet," udtaler Casper Rasmussen.

Læs mere om Nodes og Casper Rasmussen her: Tidligere Android-udvikler bliver CTO for 800 udviklere: Casper Rasmussen skal implementere ny udviklingsorganisation i japanske Monstar Lab

Ny app fra DSB viser hvornår toget kører

DSB og Banedanmark står bag ny app ved navn Din Station, der netop har ramt Apple Store og Google Play.

Det skriver Banedanmark i en meddelelse, og lover, at den giver et nemt og hurtigt overblik over togafgange fra landets stationer.

Din Station, der er gratis, viser togafgange i realtid, og så kan man danne sig et overblik over hvornår og fra hvilke spor, tog kører. Passagerer kan også se vognnumre, og hvor cykelvogne eller vogne med lav indstigning er placeret i toget.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) er "utrolig glad" for, at DSB og Banedanmark lancerer appen,

"I disse tider, hvor det er vigtigt, at vi husker at holde afstand til hinanden, er den nye app også et godt værktøj, da den kan gøre det nemmere for passagererne at finde den rette togvogn uden at skulle gå gennem hele toget for at finde sin plads," udtaler ministeren.

Internetknudepunkter oplever enorme stigninger

Vi slutter ugens sidste morgen-briefing med et kig på, hvordan coronakrisen har påvirket internettrafikken.

Måske ikke overraskende er der sket en kæmpe vækst.

Internettets knudepunkter, de såkaldte internet exchange points, håndterer nemlig langt mere trafik end normalt i en tid, hvor millioner af mennesker befinder sig mere hjemme foran tv, smartphone og computer.

En undersøgelse af internetbrugen under coronakrisen fra OECD viser, at trafikken gennem internet exchange points er vokset med helt op til 60 procent.

Det skriver OECD i en meddelelse til Computerworld.

Frankfurts exchange point, DE-CIX, der er en af de største i verden, topper nu jævnligt med over 9,1 terabyte data per sekund, hvilket svarer til en samtidig transmission af cirka to millioner HD-videoer.

Det store internetknudepunkt har desuden oplevet en vækst på 120 procent i videokonference-data siden begyndelsen på coronakrisen.




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering