Artikel top billede

(Foto: Photo by sandro porfirio on Unsplash)

Kunstig intelligens skal hjælpe danske hospitaler med coronapatienter

Forskere fra Københavns Universitet arbejder lige nu på modeller med kunstig intelligens, der skal bruges til at forudse coronapatienters behov for respirator og intensiv behandling.

Et hold forskere fra Københavns Universitet er i fuld gang med at sætte kunstig intelligens i arbejde i forsøget på at forudse coronapatienters behov for intensiv behandling og respiratorer.

Det skriver DR.

Ud fra kliniske data og røntgenscanninger af lunger er det målet, at teknologien skal forudse mere præcist behovet for behandling og respiratorer, hvilke især kan hjælpe til med planlægningen på hospitalerne.

Forskerne vil havde de første grove modeller færdig snarest, og ambitionen er, at et konkret produkt i løbet af de næste to måneder skal ramme de danske hospitaler.

Innovationsfonden har desuden givet et millionbeløb til den danske diagnostikvirksomhed Cerebriu, der arbejder på at bygge produktet på baggrund af forskningen.

"Vi regner med i løbet af juni at kunne tage det i brug på Rigshospitalet. Der skulle det gerne være klar. Så er det i en slags pilotprøve på Rigshospitalet," lyder det fra Robert Lauritzen, der er administrerende direktør og medstifter i Cerebriu.

Læs også: Tech Datas salgsdirektør Brian Trolle har været alvorlig syg med corona: “Jeg frygtede, at jeg aldrig ville komme til at se min familie igen”

Planen er, at produktet skal kunne anvendes på flere af landets hospitaler til efteråret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere