Godmorgen denne onsdag morgen. Dagens morgen-briefing er sammensat af Jakob Schjoldager, og vi begynder nyhedsoverblikket med en udvikling inden for ransomware.
Flere myndigheder giver efter for hackernes krav
Det bliver en bedre forretning for hackere at kræve løsesummer fra offentlige myndigheder. De betaler nemlig i stigende grad hackerne for at få deres filer igen.
Det viser en undersøgelse fra it-sikkerhedsvirksomheden Trend Micro.
Den afslører, at flere myndigheder end tidligere giver efter for kravet om løsesummen for hurtigere at kunne få adgang til den tabte data igen. Det skyldes særligt at flere har købt en cyberforsikring.
"Når man har en forsikring i ryggen, kan det være fristende bare at betale hackerne, så man kan få låst systemerne op igen og fortsætte driften. Men problemerne ved den fremgangsmåde er åbenlyse: Betaler man løsesummen, vil det kun motivere afpresserne yderligere,” siger Cyber defence specialist hos Trend Micro Jesper Mikkelsen.
Antallet af ransomware-angreb er steget med ti procent i løbet af det seneste år – og det er måske ikke så overraskende, når udbyttet for hackerne samtidig fortsætter med at stige.
Dansk teknologi satser på børsnotering i 2020
Med ordrer hos både Apple og universitetet MIT satser det danske cleantech selskab Fom Technologies sigter efter en børsnotering i år.
Det skriver erhvervsmediet Finans.
Selskabet sælger en teknologi, der kan coate materialefolie, som altså er efterspurgt hos den amerikanske iPhone-producent.
Nu går selskabet efter at blive noteret på den danske børs First North allerede i løbet af 2020.
"Kommercielle virksomheder med egne forskningsafdelinger begynder nu at
vise interesse. Det er rigtig spændende. For vi opfatter teknologien som
en slags schweizerkniv, der kan bruges på mange måder," siger medejer og administrerende direktør, Michael Stadi til Finans.
Google og Adobe aflyser konferencer
Vi skal endnu engang forbi coronairussens effekt på verdens it-virksomheder. Både Google og Adobe har nemlig valgt at aflyse to større konferencer der skulle være afholdt i marts og april.
Deltagerne får dog stadig glæde af indholdet på de to events. Både Google og Adobe har valgt at afholde de to begivenheder som digitale arrangementer.
Det skriver mediet ZDNet.
"Selvom vi er skuffet over at vi ikke kommer til at mødes personligt i år, så glæder vi os til at afholde Adobe Summit som en online oplevelse," lyder beskeden fra Adobe.
Hos søgegiganten Google har man også valgt at konferencen Google Cloud Next bliver afholdt ved at live-streame talerne med henvisning til anbefalingerne fra verdenssundhedsorganisationen WHO.
Amazon sletter en million produkter for corona-misbrug
Vi bliver ved effekterne af coronavirussen.
De mange historier om den smitsomme virus har nemlig fået onlinegiganten Amazon til at trække intet mindre end én million produkter fra sin onlineplatform.
Amazon mener at produkterne reklamerer for falske effekter overfor visrussen eller for at hæve prisen og dermed lukrere på frygten for den omtalte virus.
”Vi er skuffet over at nogle forsøger at hæve prisen kunstigt på basale produkter i forbindelse med en global sundhedskrise. På linje med vores politikker på området har vi derfor blokeret eller fjernet titusindvis af produkter,” siger en talsmand fra Amazon ifølge CNN.
It-sikkerhedsvirksomhed lancerer værktøj mod datalæk
Den finske it-sikkerhedsvirksomhed F-Secure er klar med en udfordrer til det kendte værktøj have I been pwned.
Selskabet er klar med sin egen version, der på samme måde giver brugerne besked, hvis deres e-mail, adgangskode eller andre personlige oplysninger er en del af et større datalæk.
Modsat Have I Been pwend sender F-Secure dog kun sine brugere en e-mail, hvis de er omfattet af et datalæk.
På den måde kan man ikke tjekke om andres e-mailadresser er blevet lækket og dermed hvilke services de derfor er tilmeldt, lyder det fra selskabet.
Logitech sænker forventningerne
Hardware-producenten Logitech kæmper også med effektere efter coronavirus.
Det får nu selskabet til at sænke forventningerne til driftsresultatet for regnskabsåret 2019/2020.
Det skriver Ritzau.
Nu regner Logitech i stedet med et driftsoverskud på 365-375 millioner dollar, oplyser selskabet i en meddelelse.
"Denne justering skyldes kortsigtede forventninger fra coronavirussen," lyder det i meddelelsen fra den schweiziske hardware-producent.