Godmorgen og velkommen til torsdagens morgen-briefing.
SAS fjerner omstridt video grundet mistanke om cyberangreb....
Vi begynder dagens nyhedsoverflyvning med det skandinaviske flyselskab, SAS, der onsdag blev ramt af en regulær online shitstorm som følge af en reklamevideo med navnet SAS - What is truly Scandinavian?
Efter offentliggørelsen af SAS-kampagnen er flyselskabet blevet bestormet online i sådan en grad, at SAS har mistanke om, at selskabet er blevet udsat for et cyberangreb.
Derfor fjernede SAS midlertidigt videoen fra selskabets mediekanaler.
Det oplyser SAS' danske pressechef, Kristoffer Meinert, i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.
"Når vi ser på mønsteret og antallet af reaktioner, har vi en begrundet mistanke om, at vi har været udsat for et cyberangreb og, at vores kampagne er blevet taget som gidsel. Vi vil ikke stå på mål for andres værdier. Derfor har vi midlertidigt fjernet kampagnen fra vores sociale medie-kanaler, mens vi overvejer næste skridt," skriver Kristoffer Meinert.
SAS har sidenhen oplyst i en meddelelse, at selskabet udgiver en "kortere og klarere" udgave af videoen.
Den redigerede udgave af videoen er nu tilgængelig på tværs af SAS' mediakanaler.
men it-sikkerhedseksperter afviser SAS' påstand om cyberangreb
På trods af at SAS har mistanke om, at selskabet er blevet udsat for et cyberangreb, finder to it-sikkerhedsesperter den påstand usandsynlig.
Det skriver Berlingske.
"Det er overhovedet ikke et cyberangreb. Det kan jeg slet ikke se nogen kobling til. Der er masser af mennesker, der har en holdning til det her, og når man forsøger at pille ved de danske værdier, så skal man være forberedt ved tasterne. Jeg kunne godt have advaret dem om det her, hvis jeg havde set videoen, inden de lagde den op," siger Peter Kruse, it-sikkerhedsekspert ved CSIS Security Group, til avisen.
Peter Kruses udlægning bakkes i Berlingske op af Christian Høy Monrad, der er sikkerhedsekspert og direktør hos Fireeye.
Storbritannien vil holde sociale medier ansvarlige for hadefuldt indhold
Storbritannien vil tage skrappere midler i brug for at bekæmpe hadefuldt indhold på sociale medier.
Sociale medier som eksempelvis Facebook, Twitter og Snapchat skal gøre mere for at holde de sociale medier fri for den type af indhold.
Derfor har den britiske regering onsdag meldt ud, at den planlægger en lov, som skal sikre, at de sociale medier har et system, der kan holde det hadefulde indhold som eksempelvis cybermobning og terroristpropaganda væk fra deres platforme.
Det skriver Reuters.
De konkrete forslag skal udarbejdes over de kommende måneder, og derfor er det endnu ikke besluttet, hvordan de sociale medier eventuelt skal sanktioneres, hvis de ikke overholder reglerne.
WhatsApp runder to milliarder brugere
Beskedtjenesten WhatsApp har nu over to milliarder brugere på verdensplan.
Dermed er WhatsApp det næststørste sociale medie i verden efter Facebook.
Det skriver Reuters.
Facebook havde ved udgangen af 2019 2,5 milliarder aktive brugere på månedsbasis.