Artikel top billede

(Foto: PANDURO JENS)

Danske Vivino fyrer direktør – stifter gør comeback som topchef

Heini Zachariassen gør nu comeback som topchef for Vivino, og samtidig siger selskabet farvel til sin tidligere direktør, som fik halvandet i spidsen for virksomheden.

Den danske vin-app Vivino har fyret sin amerikanske topchef Chris Tsakalakis, der fik knap halvandet i spidsen for virksomheden.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ifølge Finans stoppede Chris Tsakalakis i selskabet ved udgangen af oktober. I stedet har den ene af selskabets stiftere, Heini Zachariassen, gjort et midlertidigt comeback som topchef hos Vivino.

En position som han i foråret 2018 ellers sagde farvel til og overlod til Chris Tsakalakis.

Bekræfter brud

I en besked til Finans bekræfter Heini Zachariassen skilsmissen med Chris Tsakalakis.

”Skilsmissen kommer efter grundig omtanke og overvejelser sammen med vores bestyrelse, som har bedt mig om at træde til som midlertidig adm. direktør,« skriver Heini Zachariassen i en besked.

Vivino har tidligere oplyst, at selskabet har omsat for en milliard kroner på salg af vin, men selskabet, der blev stiftet, i 2010 har stadigvæk ikke leveret et regnskab med sorte tal på bundlinjen. Alene i 2018 havde selskabet et underskud på 50,7 millioner kroner.

En vin-tjeneste for normale mennesker

Både Heini Zachariassen og hans medstifter Theis Søndergaard har en fortid i det danske it-sikkerhedsfirma Bullguard, og Heini Zachariassen har tidligere fortalt i et interview med Computerworld, at han dengang ikke var nogen større vinkender.

Målet med Vivino var derfor heller ikke at skabe en vin-app for eksperter. Vivino skulle derimod være en "wine-app for normal people”.

"Jeg husker, at jeg selv har stået i Bilka og kigget på en kæmpe væg med vinflasker. Det oplevede jeg faktisk som en smule intimiderende, og jeg tænkte, at det kunne være fantastisk, hvis nogen kunne hjælpe mig med at få mig noget reel viden om det her. Supermarkederne kunne sælge mig, hvad som helst, og det gjorde de formodentligt også," sagde han til Computerworld i 2014.

Læs hele interviewet her

Dansk firma er en kæmpe-succes i Silicon Valley: Elsker at brænde masser af penge af




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere