Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Manden bag MobilePay kaster sig ind i nyt teknologiprojekt / Apple og Google fjerner Hong Kong-relaterede apps / Københavns Universitet får 22 millioner kroner til datalogisk forskning / Huawei sender danske studerende til Shenzhen

Manden bag MobilePay kaster sig ind i nyt teknologiprojekt. Apple og Google fjerner Hong Kong-relaterede apps. Københavns Universitet får 22 millioner kroner til datalogisk forskning. Huawei sender danske studerende til Shenzhen.

Godmorgen!

Ugen er ved at gå på hæld, og derfor leverer morgen-briefing-bestyrer, Christoffer Lund-Hansen, hermed ugens sidste nyhedsoverblik for Computerworld.

Manden bag MobilePay kaster sig ind i nyt teknologiprojekt

Arkitekten bag MobilePay, Rasmus Korsgaard, er blevet bestyrelsesmedlem i den danske abonnementtjeneste for billeder og videoer, Jumpstory.

Det skriver Berlingske.

"Det er utroligt privilegeret at få lov til at være med på en sådan rejse. Følelsen af at udvikle noget, som folk forstår, når man sidder og fortæller om det til middagsbordet, er ganske anderledes end den, man normalt oplever, når man sidder med forholdsvis anonyme systemer," siger Rasmus Korsgaard til avisen.

I en alder af 32 år blev Rasmus Korsgaard i 2012 projektleder hos Danske Bank.

Her stod han stod i spidsen for det hold, som udviklede MobilePay, der så dagens lys i 2013.

Apple og Google fjerner Hong Kong-relaterede apps

Både Apple og Google har fjernet apps, der relaterer sig til de voldsomme politiske demonstrationer i Hong Kong, fra it-giganternes app-butikker.

Apple har fjernet appen HKmap.live, der indsamler informationer fra brugere og giver demonstranter muligheden for at følge med i politiets aktiviteter, spore politiets køretøjer og bevæbnede betjente og se steder, hvor folk er kommet til skade.

"Det er ingen hemmelighed, at teknologi både kan bruges til gode og dårlige formål. Denne sag er ikke anderledes," siger Apple-topchef Tim Cook til nyhedsbureauet Reuters.

Google har fjernet The Revolution Of Our Times-app, som giver brugerne spille rollespil som demonstranter fra Hong Kong.

Årsagen er, at udviklere ikke skal drage fordel af konflikter, lyder det fra it-giganten, ifølge Reuters.

Københavns Universitet får 22 millioner kroner til datalogisk forskning

Seks forskere fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet har modtaget 22 millioner kroner i bevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond.

Pengene er blandt afsat til forskningsprojekter, der skal sikre bedre persondata-sikkerhed i offentlig og privat digitalisering, hjælpe med at gøre fremtidens robotter mere menneskelige og få computere til at forudsige proteiners tredimensionelle struktur.

Det oplyser Københavns Universitet i en meddelelse.

De tre fremhævede projekter står til sammen for små 15 millioner kroner af de 22 millioner kroner.

Alle projekter påbegyndes mellem januar og april 2020.

Huawei sender danske studerende til Shenzhen

Til juni sender den kinesiske it-gigant Huawei et hold studerende fra Danmarks Tekniske Universitet til den kinesiske by Shenzhen.

Det sker som del af Huaweis talentpogram Seeds for the Future, hvor udvalgte studerende fra 108 lande bliver budt inden for hos Huawei.

Det oplyser Huawei i en meddelelse til Computerworld.

"Med Seeds for the Future-talentprogrammet får de studerende et særligt indblik i morgendagens teknologier inden for netværk og telekommunikation. Og de oplever, hvordan vi arbejder med innovation hos Huawei på daglig basis," lyder det i meddelelsen fra Jiang Lichao, øverste chef i Huawei Danmark, som fortsætter:

"Man kan sige, at vi investerer i de bedste studerendes udvikling og giver dem en smagsprøve på en karriere inden for IKT, samtidig med at de får et værdifuldt netværk med andre studerende fra rundt omkring i verden."

Seeds for the Future har siden 2014 været en del af Huaweis samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet og Aalborg Universitet og har udviklet 50 danske IT-talenter, der har deltaget i den to-uger lange sommerskole i Beijing og Shenzhen.