Velkommen inden for til endnu en ny uge på Computerword, der som vanligt begynder med et overblik over dagens korte it-nyheder.
Vi begynder denne tidlige mandag morgen hos Better Collective, der for anden gang på en måned har haft det store checkhæfte fremme.
Better Collective køber sig ind i dansk softwareselskab
For fire millioner kroner har det danske Better Collective købt knap 20 procent af virksomheden Mindway AI.
Derudover vil Better Collective købe resten af selskabet for yderligere 20 millioner kroner, hvis Mindway AI lever op til en række kriterier for, hvordan de kommende år går i selskabet.
"Det fantastiske hold bag Mindway AI har imponeret os med deres indgående kendskab til at kombinere kunstig intelligens med ægte neurovidenskab," siger Jesper Søgaard til en pressemeddelelse om investeringen i selskabet.
For mindre end en måned siden var Better Collective også på opkøbsjagt. Her blev det britiske konkurrent mybettingsite.co.uk købt for 18 millioner kroner.
Ekspert vurderer kæmpe gebyrtab for Nets efter lovindgreb
I sidste uge kunne erhvervsminister, Simon Kollerup (S) sammen med et flertal i Folketinget give de danske konkurrencemyndigheder flere beføjelser over for betalingstjenester, der kræver "urimeligt høje gebyrer."
Det kan vise sig at blive dyrt for den danske betalingskæmpe Nets.
Ifølge en ekspert vil et rimeligt gebyr for at håndtere en betaling via betalingsservice nemlig være 25-50 øre. I dag tager Nets i gennemsnit 4,32 kroner i gebyr, skriver Jyllands Posten.
Selve transaktionen er nemlig ikke specielt omkostningsfuld, vurderer Jan Damsgaard, der er professor i digitalisering ved CBS.
"Det, der kendetegner digitale tjenester, er jo, at der er høje udviklingsomkostninger, mens driftsomkostningerne er marginale – nærmest nul," siger professoren.
Dermed kan det nye lovindgreb fra Folketinget komme til at betyde et markant tab for det danske betalingsselskab.
Flere virksomheder møder kunderne via apps
De fleste større virksomheder har efterhånden en og mange har endda haft en app i flere år som kunderne kan bruge til at komme i kontakt med selskabet.
Den udvikling bliver måske ikke overraskende ved med at stige, men det handler ikke bare om at gøre sin hjemmeside tilgængelig på en app. Det skal give en ekstra oplevelse fortæller Mads Thimmer, der er stifter og administrerende direktør i Innovation Lab, der rådgiver virksomheder om digitale udfordringer.
Det skriver dagbladet Børsen.
"Det vigtigste er ikke længere købet, det altafgørende er i stedet relationen – den kan du sælge alt muligt igennem. Det er der langt flere penge i, for det vil koste uendelige meget mere, hvis virksomhederne mister denne relation," siger han til Børsen.
Han forklarer at det for virksomhederne handler om at møde kunderne der hvor de er i stedet for kun i butikkerne.
Lunar Way fastholder iværksætterånd trods milepæl
Den danske finchtech-virksomheden Lunar Way fik for godt en måned siden en banklicens, som den første tech-virksomhed.
Alligevel insisterer selskabet på at holde fast i rollen som en rebel og en udfordrer til den etablerede branche, siger stifteren til erhvervsmediet Finans.
"Det kan virke skizofrent, ja, men vi følger stadig planen fra dag ét. Forskellen på os og en klassisk bank er, at banken gerne vil eje forbrugerne som kunder, mens vi vil give dem mulighed for at sammensætte deres egen bank. For ingen er bedst til alle produkter," siger Lunar Ways stifter Ken Villum Klausen til mediet.
Selskabet har i dag 100 medarbejdere og mere end 100.000 brugere fordelt over hele Skandinavien.
Ingen køer foran Apples butikker til iPhone 11
Fredag blev Apples seneste skud på iPhone-stammen sat til salg over det meste af verden.
Men foran de kinsiske butikker, var det begrænset hvor mange Apple-fans, der var mødt op for at være blandt de første til at få fingrene i den nye iPhone 11.
Det skriver nyhedsbureauet reuters.
Tidligere har der ligget hundredevis af Apple-entusiaster i kø foran de kinesiske butikker, men ifølge det amerikanske nyhedsbureau, var interessen altså væsentlig mindre i år.
Apples salg af iPhones er blevet fulgt tæt særligt på de kinsiske marked, hvor den amerikanske it-gigant har haft faldende salg af den ellers populære iPhone.