Danske Imacon har gennemført en stærk kovending fra store tab til det bedste overskud i flere år og har netop indgået ægteskab med firmaet Hasselblad, som er for kameraer, hvad Rolex er for ure.
Den hidtidige ejer af Imacon, den grafiske koncern Glunz & Jensen, har solgt Imacon til holdingselskabet Shriro Group, som igen ejer kameraselskabet Victor Hasselblad AB for cirka 100 millioner kroner.
Nu skal danskerne være med til at omstille det luksuriøse kamera-mærke til en digital fremtid. Det bliver med Imacons stifter og hidtidige direktør, Christian Poulsen, ved roret.
En del af det fine selskab
- Vi bliver nu en del af verdens fineste kameravirksomhed og skal være med til at gøre Hasselblad-kameraet digitalt. Det er da fantastisk, at nogle danskere får lov til det, lyder det entusiastisk fra den nyslåede Hasselblad-direktør.
Christian Poulsen kan ikke kun glæde sig over sin nye titel, men også over, at han kommer med en pæn medgift til det nye ægteskab.
I året forinden er det nemlig lykkedes at omstille Imacon fra fokuset på et stadig mere konkurrencepræget scanner-marked til at blive en af de ledende spillere inden for digitale kamerabagstykker, blandt andet til de fornemme analoge Hasselblad-kameraer.
Imacon tjente 11, 6 millioner kroner i 2003, mens tabet for 2002 blev på 15, 1 millioner kroner.
Imacon har nu ifølge egne beregninger opnået en markedsandel på 25 procent af verdensmarkedet, og kamerabagstykkerne udgør nu 66 procent af omsætningen.
Dermed har selskabet også rystet de problemer af sig, som opstod som følge af købet af 2M-selskabet Color Crisp.
Color Crisp blev købt i 2000 for 11 millioner kroner, men Imacon endte med at droppe den teknologi til digitale kamerabagstykker, som Color Crisp baserede sig på ? blandt andet fordi den begrænsede fotografens mobilitet.
Det var med til at danne basen for sidste regnskabsårs svidende underskud.
Imacon skifter nu navn til Hasselblad og fortsætter med kontorer i København og Göteborg.