Facebook har vildledt sine brugere om både ansigtsgenkendelse og brugen af deres telefonnumre.
Det vil den amerikanske konkurrence- og forbrugermyndighed Federal Trade Commission offentliggøre senere på dagen, som led i et forlig, som FTC har indgået med Facebook.
Det skriver Washington Post.
I sidste uge kom det frem, at myndigheden er blevet enige med Facebook om, at selskabet som straf for en række privacy-skandaler skal betale 33 milliarder kroner (fem milliarder dollar).
Læs også:Facebook-aktien tordnede i vejret efter rekordbøde
Kritik af to-faktor-sikkerhed
Indholdet i aftalen mellem de to parter er stadigvæk ikke blevet offentliggjort, men det ventes, at FTC vil fremlægge den i løbet af onsdagen.
Washington Post kan dog allerede nu fortælle, at FTC har været stærkt kritiske overfor Facebooks implementering af to-faktor-sikkerheden.
To-faktor-sikkerheden fungerer ved, at brugerne får tilsendt en sms-besked med et engangs-password, når de logger på siden.
Men ifølge avisen har visse annoncører haft mulighed for at få adgang til telefonnumrene og misbruge oplysningerne, uden at brugerne har været klar over det.
Problemer med ansigtsgenkendelse
Derudover vil FTC også argumentere for, at Facebook ikke i tilstrækkelig grad har gjort brugerne opmærksomme på, at de kan slå en ansigtsgenkendelsesfunktion fra, der gør det muligt automatisk at foreslå billeder og tagge dem for brugeren.
Læs også: Amerikanske myndighed indleder officiel efterforskning af landets tech-giganter
Ifølge Washington Post betyder forliget også, at Facebook vil blive tvunget til i hidtil uset omfang at skulle underlægges regulering af de amerikanske myndigheder.
Eksempelvis skal Facebook nedsætte en særlig komite i sin bestyrelse, der løbende skal godkende Facebooks behandling af brugerdata.
Facebooks straf er den hårdeste i FTC’s historie, men alligevel steg Facebooks aktiekurs umiddelbart efter, at nyheden om straffens størrelse blev lækket, hvilket antyder, at aktiemarkeder havde forventet en endnu højere straf.
Læs også:
Den amerikanske regering forbereder mulig monopol-undersøgelse af tech-giganter