Godmorgen og velkommen til endnu en morgen-briefing fra Computerworld her dagen efter Folketingsvalget.
IBM indleder samarbejde med Storebæltsbroen
Selskabet bag den danske Storebæltsbro, Sund og Bælt, har indgået et samarbejde med IBM, der skal sikre mere effektiv vedligeholdelse.
Erfaringerne munder ud i en platform, som IBM skal bruges til andre selskaber rundt om i verden.
Det skriver dagbladet Børsen.
Ved hjælp af 15.000 sensorer og kunstig intelligens skal det amerikanske it-selskab indsamle data, der skal sikre en mere effektiv drift af broen.
"Det er ikke så tit, at vi kan få bygget noget her i Danmark som vi kan eksportere ud herfra. Vi har også blockchain-samarbejdet med Mærsk. Det er også helt fantastisk, at det startede op her," siger Henrik Bodskov, administrerende direktør for IBM Danmark.
Quantads slutter sig til internationalt konsulenthus og får flere ansøgere
Det danske konsulenthus Quantads blev sidste sommer en del af det digitale konsulenthus Dept.
Det har samtidig betydet en stor stigning i interessen fra digitale talenter fortæller den administrerende direktør.
”Skiftet til Dept-gruppen sidste sommer markerer en klar før-og-efter virkelighed for os i Danmark. På forretningssiden høster vi fordel af at kunne trække på den helt store digitale værktøjskasse, som markedet i dag efterspørger. Men skiftet har også haft en overraskende stor effekt på ”people”-siden, fortæller partner og administrerende direktør i Dept, Lasse Loftin Rasmussen, i en pressemeddelelse.
Efter skiftet får selskabet mellem 20 og 25 kvalificerede, uopfordrede jobhenvendelser om måneden, hvilket er en stigning på 40 procent.
Dansk erhvervsmand trækker sig fra blockchain-sats
Den danske erhvervsmand og tidligere Skykon-topchef trækker sig fra kryptosatsningen Blockchain Nordic-koncernen.
Det skriver dagbladet Børsen.
"Jeg er stolt over de resultater, vi har opnået de næsten seneste to år, men den seneste "shitstorm" i Danmark har påvirket mig personligt i et omfang, der bevirker, at jeg ikke ønsker at drive virksomhed, men koncentrere mig udelukkende om min foredrags- og konsulentvirksomhed. Og finde mere tid til min passion for polosporten," skriver Jesper Øhlenschlæger i et brev til sine kunder ifølge avisen.
Samtidig lukker kontoret i Danmark og alle medarbejdere er blevet fyret. Selskabet fortsætter dog i Storbritannien, hvor selskabet også er til stede i dag.
Stormvejret om Nets fortsætter
Senest har Nets været i massiv modvind fra politikerne på Christiansborg om deres lukrative lønbonus-program til topledelsen.
Nu tager kritikken fra Christiansborg dog også til mod betalingsgiganten på selskabets gebyrpolitik.
Det skriver erhvervsmediet Finans.
Kritiken begyndte hos flere nødhjælpsorganisationer, der var ude efter Nets for at tage en alt for stor del af organisationernes donationer i gebyrer.
Nu har kritikken også fået vind i sejlene på Christiansborg, hvor bådet DF og Radikale Venstre nu melder sig i koret af kritikere.
"Hjælpeorganisationerne har en god sag. Det er svært at se, at Nets har råd til at øremærke milliarder til nye aktieprogrammer til ledelsen, men ikke kan give en håndsrækning på nogle få millioner til hjælpeorganisationer, som har så meget brug for det," siger finansordfører Martin Lidegaard (R) til Finans.
Også Forbrugerådet Tænk bakker op om kritikken fra nødhjælpsorganisationerne.