Huaweis top tror ikke på, at Europa vil følge i USA's fodspor, når det kommer til at sortliste og indføre et forbud mod selskabet.
"Vi tror ikke på, at det kan ske i Europa. Jeg tror på, at de vil tage deres egne beslutninger uafhængigt," lyder det fra Huaweis vicepræsident Cathrine Chen til den italienske avis Corriere della Sera.
Det skriver Reuters.
Hun henviser til, at Huawei har arbejdet i Europa i 10 til 20 år og samarbejdet tæt med europæiske teleleverandører om udviklingen af 5G-netværk.
Læs også: Knald eller fald? Det kommer Googles Huawei-forbud til at betyde for din smartphone
Stort marked for Huawei
I et separat interview med en anden italiensk avis gjorde Huaweis italienske direktør, Luigi De Vecchis, det samtidig klart, at et forbud mod Huawei ville sætte Europa tilbage i forhold til udviklingen af 5G-netværk og digitalisering af de europæiske økonomier.
Kinesiske Huawei har været under heftig beskydning fra USA i det seneste stykke tid.
Senest igangsatte Præsident Trump en voldsom kædereaktion, efter at han ved præsidentielt dekret ikke bare frarådede, men forbød, amerikanske virksomheder og institutioner at handle med den førende kinesiske tech-koncern, mobil- og netværksproducenten, Huawei.
Efter flere måneders amerikanske beskyldninger om spionage, teknologi-tyveri og for 'at være styret af den kinesiske regering,’ rammes Huawei altså af et omsiggribende totalforbud.
Læs mere her: Trump indfører totalforbud mod Huawei: Må ikke længere anvende vitale amerikanske teknologier
Huawei har nægtet sig skyldig i alle de amerikanske anklager og henvist til, at USA ikke har frembragt beviser for den påstående spionage.
Mens det kinesiske og flere asiatiske nøglemarkeder fortsat er relativt sikre for den kinesiske tech-gigant, er hele det europæiske mobilmarked nu truet, og det europæiske kontinent alene er Huaweis næststørste handelsplads.
I Danmark har Huawei efterhånden fået etableret sig som danskernes næstmest populære mobilproducent.
Læs mere om konsekvenserne for Huawei her: Er Huawei truet på livet? Her er konsekvenserne af Google-forbud og amerikansk modstand