Der har længe været spekuleret i, om EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R), efter Europa-Parlamentsvalget i maj, ville træde yderligere op ad karrierestigen i EU-organet.
Torsdag stiller Margrethe Vestager sig i spidsen for sin partiorganisation Alde.
Det betyder, at danskeren bliver partiorganisationsens ansigt frem imod Europa-Parlamentsvalget i slutningen af maj.
Efter valget skal topposterne i EU uddeles - herunder formandsposten for EU-Komissionen - og her er Margrethe Vestager altså et af partiorganisationen Aldes mest prominente politikere.
Over for Politiken har hun bekræftet, at hun er med på holdet.
Det bekræfter hun nu for første gang, i et interview med Politiken.
"Jeg er en del af holdet," siger Maregthe Vestager til den danske avis.
Sådan udpeges EU's næste konkurrencekommissær
Dermed er Margrethe Vestager ved at blive positioneret til den kamp om EU-topposter, som kommer til at herske efter valget.
Danskeren har gentagne gange givet udtryk for, at hun gerne fortsætter som konkurrencekommissær, men det er kompliceret.
Processen begynder med Europa-Parlamentsvalget, der i Danmark afholdes 26. maj 2019.
I juni afholdes der EU-topmøde, hvor Det Europæiske Råd, som består af EU-landenes regeringschefer, skal pege på den næste komissionsformand.
Når Europa-Parlamentet og Det Europæiske Råd så er enige om at godkende den nye kommissionsformand, vil komissionsformanden offentliggøre sine prioriteter for den kommende valgperiode.
Herefter vil de 27 tilbageværende EU-lande - efter Storbritanniens udtrædelse - hver især fremsætte navnet på den politiker, landet ønsker, skal have en kommissær-post hos EU.
Alle 27 EU-lande får hver sin kommissærpost. Denne proces vil sandsynligvis ske i løbet af juli og august.
I september og oktober vil der så være høringer, hvor det nye Europa-Parlament skal godkende de næste kommissærer.
Målet er, at den samlede kommission skal være på plads til 1. november, men det er før set, at processen er blevet forlænget ind i det nye år, fordi visse kommissærer ikke er blevet godkendt.
Når Margrethe Vestagers chance for at fortsætte som kommissær er lille, skyldes det, at den siddende regering sædvanligvis peger på en politiker fra et af regeringspartierne.
Margrethe Vestagers chancer afhænger derfor højst sandsynligt af, at hendes parti, De Radikale, bliver en del af den danske regering, efter det kommende danske Folketingsvalg, der senest bliver afholdt til juni.
Socialdemokratiet var i regering med De Radikale, da Margrethe Vestager blev indstillet som Danmarks bud på en kommissær i 2014, men Socialdemokratiet har meldt ud, at partiet går efter at sidde alene i regering efter det kommende valg.
Læs også: Margrethe Vestager på vej med rekordbøde til Google for misbrug af Android