Du kigger formentlige efter den grønne hængelås i din browser før linket, når du skal vurdere, om det er en ondsindet hjemmeside du er klikket ind på.
Men den praksis holder ikke længere.
Halvdelen af alle phishing-links hører nemlig hjemme på sider, der har en hængelås og begynder med https.
Det skriver mediet Krebs on Security.
Den grønne hængelås bliver af mange brugere brugt til at validere en hjemmesides intentioner, men det er altså slut nu.
Https, der står for Hypertext Transfer Protocol Secure, betyder, at trafikken bliver krypteret, så andre ikke kan kigge med, når brugerne indtaster personlige oplysninger.
Hængelåsen eller https-adresser har altså aldrig været et udtryk for, at en hjemmeside legitim, men er blevet brugt som en indikator for, om dette nu også var en officiel hjemmeside.
Https er tidligere blevet kritiseret
Https har udviklet sig til en standard for sikker web-browsing i forening med ssl/tls. Men teknologien har tidligere været kritiseret af sikkerhedsforskere.
Læs også: Datatilsynet advarer: Websites er ikke sikre, bare fordi der er browser-hængelås og står HTTPS
Datatilsynet har også tidligere advaret imod udelukkende at bruge hængelåsen som indikator for, om det er en hjemmeside man kan have tillid til.
“Visning af hængelås eller https i browserens adressefelt garanterer ikke imod, at uvedkommende kan kigge med eller endda ændre i dataudvekslingen,” har Datatilsynet tidligere oplyst.
Tidligere på året tog Google skridtet mod http hjemmesider, ved at erklære alle der ikke brugte et https certificat for 'usikre'.
Læs mere om det her: Sikkerhedsfolk i hårdt angreb mod HTTPS: Derfor er HTTPS alt for usikker