Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.
Hørsholm er i den grad kommet i mediernes søgelys efter borgmester Morten Slotveds udmelding om, at det nu er slut med kram. Et håndtryk er nok, forlyder det.
I andre situationer er håndtryk jo også et must, så det hænger måske godt sammen på et politisk niveau. Altid håndtryk - aldrig krammere. Ellers er det ud. Af kommunen ...
Jeg mødte min nye amerikanske chef for første gang forleden (han tiltrådte for fire uger siden). Da jeg kom ind i mødelokalet, rakte han hånden ud. Jeg gav ham en krammer i stedet for.
Han tog imod krammeren som den mest naturlige ting i verden. Og jeg er endnu ikke blevet sparket ud. Godt, jeg ikke arbejder nordpå.
Normalt ville jeg nok have fulgt Slotveds anvisning om håndtryk only - når nu det var absolut først gang, jeg så min chef.
Men da jeg så min amerikanske chef, mindede han mig om en bamse, jeg engang havde. Han var oven i købet lige så blød og rund at kramme.
Det var altså en god krammer
Det var faktisk en god krammer, og de andre i rummet så misundeligt op på os.
De ville jo også have en krammer. De ville ikke nøjes med et slattent håndtryk a la dem, man sikkert får i Hørsholm.
Så jeg gik turen rundt og gav krammere. Selv om ingen af krammerne nåede op på samme niveau, som det med min nye chef, var det alligevel rart at hilse på kollegaerne på den måde.
Pudsigt nok var nogle af krammerne et håndtryk fulgt af et kram. Så altså en ny kombination - og en kombination, jeg har brugt før med andre.
Man lægger an til et håndtryk, og når man først har fat i hånden, trækker man til og giver en ordentligt bamsekrammer.
Ikke alle bryder sig om det. I begyndellsen. Men det plejer at ende godt. Vi elsker alle en god krammer (undtagen Slotved må man forstå).
En håndfuld eksperter mener dog, at man for sikkerheds skyld blot skal give hånden. Men der er heldigvis også andre, der giver grønt lys for krammere.
Kropssprogsekspert Jesper Bergstrøm påpeger dog, at man skal træne sig selv i udføre ordentlige krammere.
Som han siger, "man skal nemlig synes, det er behageligt. Hvis man synes, det er ubehageligt, så kan modparten også mærke det, og så synes de også, at det er ubehageligt”.
Man skal altså gå all-in, hvis man vil kramme. Prøv det i morgen når du kommer på kontoret.
Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.
Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?
Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.