Danske GlobalConnect fusionerer med den norske fiberkæmpe Broadnet med det mål at skabe det, som selskaberne kalder for ‘en førende fiberbaseret leverandør af datakommunikation i Nordeuropa.’
Dermed fortsætter GlobalConnect sin offensiv, der tidligere har ført til opkøbet af konkurrenten Nianet.
Både Broadnet og GlobalConnect har i dag den svenske kapitalfond EQT som hovedaktionær. Fonden købte GlobalConnect i slutningen af 2016 af stifteren Niels Zibrandtsen og overtog Broadnet i fjor.
EQT meddelte i forbindelse med købet af GlobalConnect, at opkøbet blev gennemført med fokus på at 'øge vækst-raterne samt på at kommercialisere GlobalConnects fibernetværk-aktiver', og den nuværende fusion skal givet ses i dette lys.
Norske Broadnets topchef, Martin Lippert, bliver CEO i det fusionerede selskab.
GlobalConnects topchef gennem de seneste fire år, Christian Holm Christensen, ryger til gengæld ud i forbindelse med fusionen.
Erhvervskunder i fokus
De to selskaber henvender sig begge primært til erhverskunder, men de er hver for sig i dag ikke helt store nok til at for alvor at kunne tage kampen op på det nordeuropæiske fibermarked og datacenter-ydelser.
Herhjemme er hovedkonkurrenten uden sammenligning TDC - hvor Martin Lippert tidligere har været koncerndirektør for TDC Operations, indtil han i 2013 skiftede til Broadnet.
Hos TDC var han stærkt involveret i udbygningen af TDC's net af fiber-forbindelser - og det er samme fokus han nu kommer med.
“Den samlede virksomhed bliver førende indenfor fiberbaseret kommunikation og vil bidrage til en forstærket digital transformation for såvel nationale som multinationale virksomheder. Det skal ske ved at tilbyde og udbygge avancerede digitale platforme, serviceydelser og kundesupport,” lyder det fra Martin Lippert.
GlobalConnect er godt positioneret i Danmark og det nordlige Tyskland, hvor det står bag i alt godt 15.000 kilometer fibernetværk og en række datacentre, mens Broadnet i Norge står bag 24.000 kilometer fiberforbindelser.
GlobalConnect blev for et års tid siden færdig med et infrastrukturprojekt i Nordtyskland til en halv milliard kroner.
Forude venter yderligere investeringer i fiber for op mod to milliarder kroner.
Ifølge de to selskaber udgør GlobalConnects fibernetværk her et “væsentligt brohoved for datatrafikken mellem Skandinavien og det øvrige Europa.”
“Broadnet og GlobalConnect er et stærkt, strategisk match og vil drage nytte af den stigende efterspørgsel efter højere kapacitet i kombination med en sikret kundeadgang til infrastruktur i såvel datacentre som cloudløsninger,” lyder det fra Per Morten Torvildsen, bestyrelsesformand i GlobalConnect og bestyrelsesformand i den fusionerede virksomhed.
Fusionen ventes at være faldet helt på plads i begyndeslen af 2019.
De to selskaber vil tilsammen få omkring 900 medarbejdere, en omsætning i omegnen af 2,6 milliarder kroner og et driftsoverskud på godt 800 millioner kroner.
Til Børsen siger Martin Lippert, at han forventer vækst på 5-10 procent om året - men mere i Danmark.
"Vi har en relativt aggressiv vækstplan i Danmark, hvor vi vil vokse betragteligt på infrastruktur, og vi har også en fond i ryggen, som gerne vil investere i infrastruktur. Vi er oppe at tale om en fordobling af omsætningen for det kombinerede selskab i Danmark i løbet af de næste fire til fem år,” siger han til avisen.
Læs også:
Dansk it-millionær sælger: Landets største datacenter-virksomhed GlobalConnect solgt
GlobalConnect leverer millionunderskud i det bedste år nogensinde