Artikel top billede

Formuen svinder ind for dansk milliardærfamilie efter GlobalConnect-salg

Familien Zibrandtsen har tabt over 150 millioner kroner i løbet af de seneste to år, men familien løber ikke tør for penge lige foreløbig.

I 2016 solgte familien Zibrandtsen med GlobalConnect-stifter Niels Zibrandtsen i spidsen sin aktiemajoritet på 80 procent i GlobalConnect for 1,3 milliarder kroner, men nu begynder formuen så småt at svinde ind.

Siden salget af GlobalConnect til kapitalfonden EQT har familiens investeringer, som er placeret i investeringsselskabet Zibra Holding, ikke båret frugt endnu.

Zibra Holding har senest indkasseret et tab på 51 millioner kroner i 2019, fremgår det er Zibra Holdings seneste årsregnskab.

Året før var underskuddet på 105 millioner kroner, og dermed har familien tabt over 150 millioner kroner i de seneste to regnskabsår.

Alligevel erklærer ledelsen i Zibra Holdning, der er ejet af Niels Zibrandtsens kone og deres tre børn, sig tilfreds med året 2019.

"Ledelsen synes, at resultaterne er på linje med planen for 2019 og er tilfredse med fremskridtet og udviklingen af selskabet ifølge den langsigtede plan," står der i ledelsesberetningen.

Der er da heller ingen fare for, at investeringsselskabet løber tør for penge foreløbig.

Egenkapitalen er ved udgangen af 2019 på 655 millioner kroner.

Niels Zibrandtsen solgte i 2018 sin resterende aktieandel på 20 procent i GlobalConnect.

Det kan du læse mere om her: GlobalConnect-stifter står til at score stort millionbeløb på nyt salg




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere