Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.
Simcorp-boss har for 44,4 millioner kroner aktier i egen butik
Topchef Klaus Holse har foruden en god udsigt fra sit kontor i Simcorps hovedkvarter også en god portion aktier i virksomheden.
Det viser en undersøgelse foretaget af Børsen, der har dykket ned i alle C25-virksomhedernes regnskaber for at se, hvor mange aktier hver topchef har hos deres arbejdsgiver.
Simcorp-bossen, der har en glorværdig fortid hos Microsoft, er relativt ny i det fine C25-selskab. Selskabet kom med i indekset i midten af juni, men alligevel er Klaus Holse blandt de C25-topchefer, der har aktier for flest penge i den butik, man står i spidsen for.
Klaus Holse kommer således ind på en sjette plads efter topchefen fra blandt andet Genmab, der topper listen. Men med sin sjette plads er Klaus Holse også foran frontfigurer fra blandt andet A.P. Møller-Mærsk og DSV.
Læs mere her: Simcorp har travlt: Skal lande op mod syv nye kæmpe-kunder inden nytår
Politisk flertal vil holde liv i Sundhedsplatformen
Med undtagelse af De Konservative og Dansk Folkeparti, har de resterende politiske partier i Region Hovedstaden givet hinanden håndslag på, at de står bag det ellers omdiskuterede EPJ-system, Sundhedsplatformen.
Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.
Dermed er der sikret ro om en af de mere omdiskuterede it-systemer i det offentlige. Systemet har levet en tilværelse i et blæsevejr af kritiske vinde, men nu er eksistensgrundlaget fremadrettet i hvert fald sikret. Det forklarer regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).
"Jeg glad for, at et flertal nu sætter en klar retning for fremtiden, når det handler om Sundhedsplatformen. Vi er enige om, at det er useriøst og kontraproduktivt at fastholde, at vi bare kan skrotte det hele og starte forfra. Sundhedsplatformen er en enorm forandring og mere end bare et it-system. Den er vores svar på fremtidens digitale behov og muligheder, og det skal vi tage ansvar for at se til ende," siger hun.
Læs mere om systemet her: Region Hovedstaden afsætter 22 millioner til forbedring af Sundhedsplatformen: 3.000 læger tilbydes individuel opsætning
Regeringer kræver adgang til krypterede enheder
En række regeringer deriblandt USA og Storbritanien har i fællesskab bedt flere tech-virksomheder om at bygge såkaldte "bagdøre" i deres krypterede devices.
Det skriver The Verge.
Regeringerne ønsker at kunne tilgå de ellers afskårne devices i tilfælde af en politimæssig efterforskning. Det kunne være i tilfælde, hvor der er tale om efterforskning af terrortrusler.
Til at starte med har regeringerne venligt opfordret tech-virksomhederne til at overveje at indbygge de såkaldte bagdøre, men hvis det ikke sker, så har man tænkt sig at tage hårdere midler i brug for at sikre sig adgang til de pågældende devices.
Amerikansk stat går forrest
Californien har valgt at gå foran i kampen for, at sikre det moderne smarte hjem.
Derfor har staten nu politisk vedtaget, at alle devices til smarte hjem såsom Alexa skal have indbygget sikkerhedsforanstaltninger senest i 2020.
Det skriver Bloomberg.
Baggrunden for de vedtagne forslag er, at flere er bekymrede for sikkerheden i smarte devices. Ansvaret for sikkerheden ligger med den nye lovgivning hos producenterne af smart home devices og deres leverandører. De skal have styr på sikkerheden inden for de kommende to år.
Læs mere her: Har du hørt om smart display? En helt ny type skærme er på vej til at lave om på dit hjem og dit kontor