Artikel top billede

(Foto: Helloquence on Unsplash)

Eksisterende kunder blev opsagt og salgsafdeling lukket: 'Det har været det hele rigtige'

Sopra Steria har i Danmark vendt de seneste fem års underskud til overskud. Fremgangen tilskrives navnlig en større strategiændring, hvor eksisterende it-hostingkunder blev opsagt og salgsadelingen nedlagt.

Sopra Steria, der i dag rådgiver om og implementerer it-løsninger, har for første gang i fem år leveret et årsregnskab med plus på bundlinjen.

Fremgangen skyldes ifølge Sopra Sterias danske direktør, Maiken Lykke, der kom til sidste år, en strategisk beslutning om at omlægge forretningen.

Således blev Sopra Sterias it-hostingafdeling lukket og eksisterende hostingkunder opsagt for at fokusere på kerneforretningen omkring rådgivning og tekniske konsulentydelser.

”Strategiskiftet har betydet, at vi har kunnet koncentrere os om vores spidskompetencer. Sopra Steria er et it-selskab med en stærk teknisk profil," siger Maiken Lykke i en pressemeddelelse.

Navnlig har de store udbudsrunder i de foregående år været en stor omkostning for Sopra Steria, der nu har valgt at gå efter andre typer opgaver.

"I lyset af hvor omkostningsfulde og usikre de store udbudsrunder er, så var det naturlige næste skridt at fokusere på mindre risikofyldte opgaver, hvor vi samtidig kunne udfolde hele vores palette af kompetencer," siger Maiken Lykke i pressemeddelelsen.

Positivt resultat

Årsresultatet for 2017 viser nu et positivt driftsresultat, fremgår det af pressemeddelelsen.

I dag er Sopra Steria 60 konsulenter på det danske marked, mens hele koncernen består af 42.000.

Og netop konsulenternes kontaktflade til kunder i markedet har været en af hjørnestenene i den nye strategi, og har betydet, at direktøren ikke har set behovet for en salgsafdeling længere, hvorfor denne er blevet lukket.

Selskabet er et resultat af en fusion mellem de to store internationale konsulentselskaber Sopra og Steria i september 2014.

I Danmark arbejder de 60 konsulenter for den finansielle sektor samt transport, retail og det offentlige.

Tallene for 2017 er endnu ikke frigivet, men Maiken Lykke fortæller til Computerworld, at der er tale om et "pænt overskud".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere