Artikel top billede

(Foto: Bornholms Efterskole/Berit Hvassum)

Strejke vil lukke alle skolers it-systemer efter påsken: “Jeg tror, jeg printer min årsplan ud”

Hvis KL og de faglige organisationer ikke når til enighed inden påske, lukker alle danske skolers it-systemer ned fra første dag efter ferien.

Hverdagen i danske folkeskoler bliver noget besværligere for både elever og lærere efter påskeferien, hvis KL og de faglige organisationer ikke kan nå til enighed om en overenskomstaftale.

Ifølge fagbladet Folkeskolen vil Undervisningsministeriet nemlig lukke alle dets it-systemer ned allerede 3. april, hvis der ikke ligger en aftale.

"Uden de nødvendige ressourcer i STIL (styrelsen for it og læring, red.) og hos Statens It, kan der ikke gennemføres de nødvendige løbende kontroller og opfølgninger på it-systemerne. Af sikkerhedsmæssige årsager er STIL derfor nødsaget til at lukke alle Undervisningsministeriets it-systemer under en konflikt", hedder det på ministeriets hjemmeside.

Lærer på Søndervangskolen i Glostrup, Christina Laurberg Petersen, troede først, at nedlukningen ville ramme hendes skole i tilfælde af en lockout fra 10. april.

Hun siger til bladet, at kommunikationen med forældrene vil lide mest uden it-systemerne.

"Jeg bruger det meget i min daglige kontakt med forældrene i min 1. klasse. Her er mange informationer, som skal gives, og hvis jeg ikke kan gøre det, så må jeg jo til at ringe rundt", siger hun.

"Jeg tror, at jeg printer min årsplan ud her i påsken, så jeg har den."

Ifølge Styrelsen for It og Læring vil det tage et par dage at åbne systemerne igen, når en eventuel konflikt er afsluttet.

Hos fagforeningen Prosa har man annonceret sympati-strejke blandt medlemmerne hos Statens It.

Det kan du læse mere om her: It-folk i Statens It vil nedlægge arbejdet - varsler sympatistrejke




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere