Artikel top billede

Blockchain, Internet of Things og kunstig intelligens sikrer fremtiden for succesfulde Tradeshift - hør hvordan i Tech fra Toppen

Tech fra Toppen: Tradeshift er på blot otte år blevet en global succes. Selskabet fokuserer i dag på blockchain, IoT og kunstig intelligens. Hvorfor? Det får du svaret på i denne udganve af Tech fra Topppen, hvor vi møder Tradeshift-medstifter Gert Sylvest.

På blot otte år er Tradeshift blevet en global succes med omkring 600 medarbejdere. Men også unge firmaer mærker behovet for at øge tempoet.

Hos Tradeshift har det betyder etableringen af en dedikeret afdeling kaldet Frontiers, som arbejder med teknologier som blockchain, IoT og kunstig intelligens. Alt sammen under ledelse af medstifter Gert Sylvest.

Computerworlds podcast ”Tech fra toppen” har derfor været på besøg hos Tradeshift for at få Gert Sylvest til at uddybe, hvorfor netop de teknologier er afgørende for fremtidig succes - ikke bare for Tradeshift, men for virksomheder generelt.

"Vi har blockchain, industrial internet of things og kunstig intelligens / machine learning i overskriften. Det er dem, som vi tror vil have en rigtig stor effect i b2b-segmentet," fortæller Gert Sylvest blandt andet i podcasten som du kan høre herunder eller finde på iTunes eller RSS.

I Tech fra toppen-indslaget nævner Gert Sylvest desuden, at han oplever, at digitaliseringen på b2b-området på nogle områder kn være op til 10 til 15 år bagefter det private område - og hvordan blockchain kan være med til at ændre på det:

"På consumer-siden er machine learning og AI fuldstændigt almindeligt. I alle de services, som folk bruger, fra søgning til Netflix, ligger machine learning neden under for at samle data eller træffe beslutninger. Men inden for b2b er der ikke så meget af det," forklarer han.

"Man kan undre sig over, hvorfor de processer, der kører mellem virksomhederne, ikke er digitaliseret. Der er jo et forretningssystem på både den ene og den anden side. Så hiver man noget ud af det ene system, laver mails, telefonopkald eller papir - og så er der nogen, der sidder og taster det ind i systemer på den anden side."

"Med blockchain har vi for første gang en teknologi, hvor man kan invitere mange parter med ind i transaktioner. Det kan være køber, sælger, din revisor, en bank, en logistikparter - og ikke før alle er enige om det, skriver man sine data i blockchain," uddyber Gert Sylvest, da han i podcasten bliver spurgt om, hvor Tradeshift ser nytteværdien i den nye teknologi.

Udfordrer blandt andet ERP-leverandører med ny teknologi

Gert Sylvest spår desuden, at en række klassiske systemer vil blive udfordret af den nye teknologi:

"Hvorfor har vi så hver især vores eget ERP-system? Og hvorfor bruger vi så meget tid på at udveksle alle de her meddelelser for at komme i sync? Når vi nu kunne finde et sted inde i midten på nettet hvor man gemmer de ting.", fortæller Gert Sylvest.

Artiklen fortsætter under billedet...

Ud over blockchain ser Gert Sylvest industrial internet of things om et område med stort potentiale:

"I det stor billede ser vi på at digitalisere alle de processer, der foregår mellem virksomhederne. Vi har fokuseret rigtigt meget på ting som ordrer, fakturaer, betalinger og den slags. Men der er jo hele den fysiske verden, hvor varerne bliver transporteret rundt," uddyber Gert Sylvest.

Han forklarer, at ideen med at også at se på den fysiske verden handler om at få mere data ind på Tradeshift-platformen:

"Skal du udvikle dig, så handler det handler om tillid. Hvis du har en virksomhed, hvordan opbygger du så dit rygte? I dag går det meget gennem at du taler med din bank. Men i virkeligheden ligger din soliditet i de relationer, som du har med andre: Hvem er dine kunder? Betaler de dig? Hvad det for nogle varer, du leverer? Og leverer du til tiden? Vi vil gerne samle alle de interaktioner - hvad der i virkeligheden er dit netværk af handel og så fange de handlinger du gør. I den sammenhæng er det, som der foregår når du flytter varer gennem supply chain utroligt vigtigt."

"Vi erkender, at vi i Tradeshift har fokuseret primært på den forretningsmæssige del. Så Frontiers prøver at gå foran og grave sig ned i den del der handler om fysiske varer," forklarer Gert Sylvest i podcasten, hvor han også konkretiserer, hvor han ser relevansen for kunstig intelligens i b2b-sammenhæng.

I podcasten kan du desuden høre hvordan Tradeshift har organiseret Frontiers-enheden og hvordan de i fremtiden vil arbejde både med universiteter, partnere samt udviklere egne projekter til Tradeshifts platform.

Lyt til Tech fra Toppen-indslaget for at få en lang grundigere gennemgang af teknologierne og deres konkrete potentiale.

Du kan abonnere på Tech fra Toppen på iTunes (link) eller RSS (link) 

Læs også artiklen om hackatons hos Tradeshift: Danske Tradeshift er gået fra spejderhytte til en global koncern på få år: Holder innovationen i topform med nemt værktøj

Husk: Vi hører meget gerne, hvad du syntes om den konkrete episode og/eller modtager forslag til spørgsmål og ideer til kommende episoder. Så tøv ikke med at sende en mail til lja@cw.dk med din feedback eller din ide.