Den danske stats investeringsfond, Vækstfonden, investerer hele 190 millioner kroner i it-selskabet Area9 Lyceum.
Det er Vækstfondens største enkeltstående investering til dato.
Med investeringen overtager fonden 20 procent af selskabet, der ejes af Area9 Invest, som ejes af Ulrik Juul Christensen, Chaudri Khurram Jamil, Tommy Højfeld Frahm Olesen og Asger Kunuk Alstrup Palm.
Area9 Invest landede i 2015/16 et underskud efter skat på 39,7 millioner kroner. I fjor tabte selskabet 30,9 millioner kroner.
Area9 Lyceum står bag en række personaliserede og webbaserede læringsmoduler til skoleelever, studerende og medarbejdere, der skal efteruddannes.
Modulerne kan løbende tilpasses den enkelte brugers niveau og behov.
“Vores mål er at skabe verdens førende læringsteknologiske virksomhed til såvel uddannelsessektoren som erhvervslivet. Og forhåbentligt kan det skabe et kraftcenter i Danmark for uddannelsesteknologi og forskning,” lyder det fra Ulrik Juul Christensen, der er administrerende direktør i det danske selskab, læge og forsker i uddannelse og læring.
E-learningsselskabet Area9 blev stiftet i 2006 og de fire stiftere blev rige, da 95 procent af selskabet i 2014 blev solgt til det amerikanske forlag McGraw-Hill.
Det kan du læse mere om her: Dansk it-firma solgt for en formue: Stiftere scorer kvart milliard hver
For få dage siden udløb den konkurrenceklausul, som de fire stiftere indgik med forlaget i forbindelse med købet. Det giver nu plads til udvikling af Area9 Lyceum.
Ifølge Finans beholdte de fire stiftere nemlig en stor del af teknikken samt metoderne bag dem, da de solgte til amerikanerne for tre år siden.
Spilder store beløb
Ifølge Area9 Lyceum spildes der hvert eneste år meget store millionbeløb på efteruddannelse, som ikke har nogen som helst effekt og som ikke skaber værdi for hverken medarbejderne eller virksomheden.
Dette skyldes, at mange af uddannelses-forløbene er standardiserede og ikke skræddersyede til den enkelte, hedder det.
Selskabet har allerede forskellige store koncerner på kundelisten, heriblandt Hitachi, Coloplas og Topshop, hedder det.
Ifølge Vækstfonden er der meget stort potentiale i Area9 Lyceuyms tilgang til området, hvor man altså sigter efter hele tiden at ramme den enkelte studerendes behov og niveau.
Vækstfonden meddeler, at fonden vil ‘understøtte Area9 i at blive et internationalt fyrtårn på området for læringsteknologi.’
“Vi forventer, at uddannelse og læring står over for en revolution i måde, som vi allesammen skal lære på ved hjælp af kunstig intelligens og anden robotteknologi samt adaptive og personificerede læringsalgoritmer,” lyder det fra Vækstfondens direktør, Christian Motzfeldt.
Ifølge Finans øjner Vækstfonden et såkaldt tilbageløb på op mod en milliard kroner.