Peter Mægbæk får god tid til at købe julegaver i år. Han skal nemlig ikke møde på kontoret mandag morgen.
Han er medstifter af Plenti og har indtil nu også været administrerende direktør i teleselskabet. TDC Group købte dog Plenti og de 83.000 mobilkunder for 74 millioner kroner for to måneder siden.
Nu har Peter Mægbæk så besluttet sig for at forlade Plenti, og en ny direktør er allerede på plads i selskabet.
Læs mere om det her: Plenti-stifter Peter Mægbæk færdig som tele-topchef - forlader selskabet
Solgte også Fullrate til TDC
Peter Mægbæk vil prøve noget nyt, og efter alt at dømme bliver det ikke i den danske telebranche.
Han er ellers et kendt ansigt i telebranchen - og ikke mindst i TDC. Peter Mægbæk var nemlig også medstifter og administrerende direktør i Fullrate, som TDC købte i 2009 i en kæmpehandel.
Siden blev Peter Mægbæk blandt andet administrerende direktør i Viasat, før han altså senest har brugt det meste af sin tid på projekt Plenti.
Peter Mægbæk begrunder sit farvel til Plenti med, at han har lyst til at prøve kræfter med andre udfordringer.
Har ikke planer om at starte op med en ny virksomhed
Peter Mægbæk, hvad ligger der i andre udfordringer? Er det et nyt iværksætterprojekt, skal du være almindelig lønmodtager, eller skal du rejse jorden rundt?
“Det er i hvert ikke at rejse jorden rundt - så skulle det da lige være i sommerferien.”
“Man kan sige, at jeg har ambitioner om at komme ud og få en anden type stilling. Jeg vil ikke udelukke, at det skal være som medejer af noget, men jeg tænker ikke, at jeg skal starte noget op helt fra bunden, som vi gjorde med Plenti. Det skal være noget, der er oppe at køre i et eller andet omfang.”
“Det må gerne være noget lidt større og noget etableret, der måske skal på en transformations-rejse og arbejde med digitalisering. Der er mange, der snakker om det, men der er få, der har prøvet det."
"Det mener jeg i al beskedenhed, at jeg har. Jeg har visse erfaringer med det både fra Plenti, Viasat og for den sags skyld også Fullrate.”
“Nu har jeg nogle kaffeaftaler”
Der er vel en verden til forskel på at starte noget op, som I har gjort med Plenti, og så komme ind i en virksomhed, der er etableret, men så har behov for at gøre tingene på en anden måde?
“Præcis. Det var det, jeg prøvede i Viasat i 2013, og det, synes jeg, var super spændende og en meget lærerig proces. Vi fik fokuseret virksomheden på nogle færre målepunkter og nogle mere klare mål, og det var meget motiverende. ”
“Det var en spændende rejse, så noget tilsvarende kunne også være meget spændende.”
Læs også: Tre vigtige pointer om TDC's køb af Plenti: Hver mobilkunde har kostet 822 kroner
“Men det er ikke sådan, at jeg siger, at det lige skal være det. Jeg er åben over for, hvad der måtte byde sig. Nu har jeg nogle kaffeaftaler og sådan lidt, og så tager jeg mig god tid - jeg har også lovet min kone at slappe lidt af i december. Og så må vi se, om der er noget, der er lidt musik i, som jeg kan kaste mig over engang i det nye år.”
Har prøvet telebranchen - går efter noget helt andet
Betyder det, at du nu forlader telebranchen?
“Dels er der det, at jeg har nogle klausuler for, hvad jeg må lave i telebranchen, og dels er der det, at jeg egentlig også har lyst til at prøve noget andet. Så det er nok nogle andre græsgange, jeg skal søge.”
“Men jeg tør aldrig sige aldrig. Jeg synes, at telebranchen har været og stadig er spændende, men jeg har også brugt rigtig mange år af mit arbejdsliv her, så jeg kunne godt tænke mig at prøve kræfter med noget andet.”
“Jeg vil også sige, at det er utroligt spændende og meget lærerigt at opleve andre brancher med de virksomheder, jeg i øvrigt er involveret i og sidder i bestyrelsen i. Man starter lidt længere nede på læringskurven, og det er udfordrende for mig.
“Det er nok det vigtigste ord i denne her sammenhæng; at det skal være udfordrende. Hvis jeg skulle fortsætte i Plenti - og det er ikke for at negligere jobbet - ville det blive lidt for meget en gentagelse af dengang, jeg sad i Fullrate. Jeg ville skulle smøre kæden mere end at udvikle og skabe en ny position i markedet.”
Hvorfor ikke gentage modellen med Fullrate og Plenti?
Nu har du både med Fullrate og Plenti formået at bygge noget op med succes og så at sælge det til TDC. Når det er lykkedes to gange, hvorfor så ikke gøre det igen - din model fungerer jo tilsyneladende?
“Jeg synes jo ikke, at jeg gentager noget, andet end at køberen er den samme."
"Det at starte Fullrate op var en bredbåndsvirksomhed med en klar mission og en klar position. Det andet har været at bygge en mobilforretning op. Det er noget andet, selvom det selvfølgelig stadig er en startup inden for telekom.”
“Det er lykkedes meget godt med de to discipliner, men derfor skal jeg ikke ud og starte et nyt mobilselskab, og jeg skal heller ikke sidde på den samme position i TDC, som jeg havde for fem år siden med Fullrate. Jeg skal prøve noget nyt, der er svært og udfordrer mig.”
“Det er ikke sådan, at jeg forventer at skulle have tasken i hånden den 1. januar. Jeg har god tid og har lidt penge på kistebunden, så der er ikke noget, der presser mig. Det handler mere om, hvor jeg finder kærligheden.”
Læs også:
Plenti-stifter Peter Mægbæk færdig som tele-topchef - forlader selskabet
Tre vigtige pointer om TDC's køb af Plenti: Hver mobilkunde har kostet 822 kroner
Nu sker det: Titusindvis af Plenti-kunder tvinges til at skifte mobilnetværk