Netbank-konto lænset for 25.000 kroner

En 20-årig mand er sigtet for at have begået det første indbrud i en netbank i Danmark. Ved at forklæde en bagdør i et spionprogram fik han fat i sikkerhedsnøglen og pinkoden til en Nordea-kundes netbank. På den måde kunne han lænse kontoen for 25.000 kroner.

En bagdør i et spionprogram var alt, hvad en 20-årig mand havde brug for til at lænse en Nordea-kunde for 25.000 kroner. Dermed begik han samtidig det første tyveri fra en netbank i Danmark.

Nordea-kunden havde downloadet et spionprogram fra den 20-åriges hjemmeside. Programmet lovede, at det kunne bruges til at overvåge andre internetbrugere.

Imidlertid indeholdt programmet en skjult bagdør, som blev brugt til at lure på Nordea-kunden.

Kopierede sikkerhedsnøgle

På den måde kunne den 20-årige kopiere kundens sikkerhedsnøgle til netbanken og aflure pinkoden, når kunden indtastede den.

Dermed kunne han gå ind på netbanken og overføre i alt 25.000 kroner til sin egen konto. Pengene hævede han senere i en af bankens afdelinger.

- Men han havde ikke tænkt på, at vi kunne spore pengene hele vejen, siger informationschef Jens Bekke fra Nordea.

Derfor gik der ikke mere end 20 minutter fra kunden opdagede tyveriet til banken havde fundet ud af, hvor pengene var blevet hævet.

Da banken samtidig er overvåget af kameraer, så har Nordea ligeledes fine billeder af den 20-årige, som hæver de 25.000.

Den 20-årige er nu sigtet for datakriminalitet.

Det er første gang, at det er lykkedes en person at stjæle penge fra en dansk netbank. Men selvom det nu er sket, så betyder det ikke, at sikkerheden ikke er god nok.

- Vi kan ikke gøre mere for at sikre netbankerne. I stedet skal vi lære folk, at de skal beskytte deres pc, ligesom de beskytter deres hus, siger Jens Bekke.

Han mener, at sikkerheden er ok, og oplyser, at kunderne i netbanken er beskyttet på samme måde som med Dankortet i forhold til pengene.

- Men folk skal lade være med at hente noget ned fra nettet, de ikke kan stole på. Det svarer til, at du giver nøglen til dit hus til én, du ikke kender, formaner Jens Bekke.

Relevant link

Nordeas vejledning om sikkerhed




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere