Zombie-invasion tvang internettet i knæ

Virusinficerede pc'ere, såkaldte 'zombier', får skylden for, at mange internetbrugere tirsdag var uden af stand til at besøge flere af verdens største websteder. Selskabet, som leverer de kritiske nettjenester til webstederne, hævder at have lokaliseret og afværget truslen. Angrebet gik blandt andet ud over Microsoft og Google.

Det var et distribueret oversvømmelsesangreb af hidtil usete dimensioner, som tirsdag gjorde en række af verdens mest besøgte internetsteder utilgængelige. Det oplyser selskabet Akamai, som leverer de kritiske webtjenester til de ramte websteder.

Angrebet betød, at blandt andet Microsoft, Apple, Yahoo og Googles websteder var uden for rækkevidde for en stor del af internettets brugere i flere timer.

Det var ifølge Akamai et gigantisk netværk af virusinficerede 'zombie-maskiner', som tvang selskabets avancerede netværk i knæ.

Adressat ukendt

Angrebet betød, at Akamais navneservere svarede så langsomt, at mange brugere fik besked om, at webstedet ikke eksisterede.

Navneservere fortæller internettet, hvor et bestemt websted befinder sig. Akamai har mere end 15.000 servere fordelt over hele kloden i et avanceret netværk. Selskabet distribuerer data og leverer andre tjenester, som aflaster de mest besøgte websteder i verden.

For Microsoft, Apple, Yahoo og Google leverer Akamai blandt andet navneserveropslag, og det var denne del af netværket som blev angrebet, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Virus skaber zombier

Angrebet gik ifølge Akamai kun ud over fire procent af selskabets kunder, men blandt dem altså flere af de største internationale websteder.

Akamai oplyser, at selskabet har lokaliseret kilden til oversvømmelsesangrebet og i samarbejde med internetudbydere verden over fik lukket for angrebet.

Selskabet har endnu ikke offentliggjort, hvilket zombie-netværk der står bag, men flere virusser og orme har inficeret flere tusinde private pc'er, som har både kraftige processorer og bredbåndsforbindelser.

Ormene samtidig installerer en bagdør, som tillader bagmændene at bruge pc'ens ressourcer. Dermed bliver den inficerede pc til en 'zombie', som kan bruges til at udsende spammails eller til oversvømmelsesangreb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere