TDC taber 20 millioner på Boomtown

Danskerne vil ikke betale for at spille på internet, og derfor har TDC's spilselskab, Boomtown, langt fra levet op til forventningerne. Sidste år gav et driftsunderskud på 20 millioner kroner, og nu tager TDC igen spilselskabet under sine vinger.

Spilkonceptet Boomtown er langt fra blevet den succes, som TDC havde håbet på, for danskerne vil ikke betale for adgangen til servere, hvor de kan spille online.

Forventningerne om vækst fik forrige år TDC til at udskille Boomtown i et selvstændigt selskab. Det tabte sidste år 20,5 millioner kroner på driften.

Positiv skattepost

Selve bundlinien lyder dog kun på et minus på 12,8 millioner kroner, fordi Boomtown løftes lidt af en positiv skattepost, der skyldes sambeskatning med resten af telekoncernen.

- Tingene har ikke udviklet sig, som vi havde forventet, for betalingsvilligheden på internet er ikke så stor, som vi havde regnet med, fortæller Jens Østerby.

Han står som direktør for Boomtown-selskabet, men det er en stakket frist. TDC lukker nemlig selskabet og tager Boomtown tilbage under sine egne vinger oven på det skuffende regnskab.

Ifølge Jens Østerby har Boomtown 100.000 brugere. Kun 10.000 af dem er betalende, selv om de får en bedre service.

Ikke den store fidus
Faktisk risikerer brugere, der ikke betaler, at blive smidt af eksempelvis en server til spillet Counterstrike, når der kommer betalende kunder på.

Men problemet for TDC er, fortæller Jens Østerby, at masser af andre udbydere stiller Counterstrike-servere gratis til rådighed, og der derfor ikke er den helt store fidus ved at betale TDC for tjenesten.

Derimod mener Jens Østerby, at andre typer af spil, som brugerne kun besøger en gang imellem, har en fremtidig som betalingstjeneste. Udbyderne af for eksempel hjerterfri og skak på nettet forbereder sig til at tage penge, og derfor vil TDC også ind på det marked.

Det kræver dog en langt større kundemasse, da brugerne kun spiller en gang imellem, og det er en af grundene til, at det giver mening at lægge Boomtown sammen med TDC igen, forklarer Jens Østerby.

Boomtown A/SÅrsregnskab
Millioner kroner
2003
Omsætning
25,7
Resultat før finansielle poster (EBIT)
-20,5
Resultat før skat
-20,8
Resultat
-12,8
Egenkapital
13,8
Antal ansatte
58
Han oplyser, at Boomtowns fire spilcafeer i Danmark samlet set lige akkurat løber rundt.

På vej til udlandet

TDC arbejder stadig på at eksportere sit spilkoncept til udlandet. Der er allerede åbnet en spilcafé i Schweiz, og Jens Østerby håber, at et samarbejde i Mellemøsten kaster noget konkret af sig i år.

Men endnu større forhåbninger knytter der sig til et samarbejde med en tv-kanal i Frankrig, som musikkanalen MTV og spilproducenten Atari står bag.

Den sender udelukkende nyheder om spil til unge franskmænd 24 timer i døgnet, og TDC skal levere de tjenester, som gør det muligt for seerne at blive online-spillere.

- Når vi koder og forretningsudvikler software, så gør vi det ikke kun til fem millioner danskere, men også til 60 millioner franskmænd, siger Jens Østerby.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere