Artikel top billede

Flere hackere end markedet kan bære: Kamp om DDoS-ressourcer får angrebene til at blive mindre

Hacker-grupperne strømmer til markedet i så stort omfang, at der er ved at være mangel på DDoS-angrebsressourcer.

Det har længe været kendt, at cyber-kriminalitet kan være en meget lukrativ forretning med lille risiko og meget stor indtjening.

Det har fået hackere til at strømme ind på markedet i så stort omfang, at markedet nu begynder at være mættet.

Der er kort og godt ikke noget hackede enheder derude til at det kan dække hackernes behov for DDoS-angrebsressourcer.

Sådan lyder en af konklusionerne i rapporten ‘State of the Internet,' som det globale internetselskab Akamai står bag.

DDoS - eller Distributed Denial of Service-angreb - fungerer ved, at mange hackede enheder henvender sig til en bestemt kilde på nøjagtigt samme tid.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau betyder manglen på hackede enheder, at angrebsstørrelsen kort og godt bliver mindre.

Ifølge Akamai-chef Martin McKeay er den gennemsnitlige angrebsstørrelse således faldet ganske markant. Den måles i gigabit per sekund, som er udtryk for hvor meget båndbredde et angreb lægger beslag på.

Ifølge Akamai anvende mange virksomheder internet uplinks på op til 10 gigabit i sekundet. Det betyder, at DDoS-angreb på mere end 10 gigabit i sekundet kan lægge organisationens internet ned.

I begyndelsen af 2015 var et gennemsnitligt angreb på fire gigabit per sekund - altså 4.000 megabit. I dag er den på blot 500 megabit i sekundet.

Samtidig er antallet af rigtigt store angreb faldet. I første kvartal i fjor blev der gennemført 19 angreb på mere end 100 gigabit sekundet. I første kvartal i år blev der gennemført blot to på mere end 100 gigabit i sekundet, lyder det fra Akamai.

Selskabet peger dog på, at en række af de helt store DDoS-crews blev anholdt i efteråret 2016, hvilket givet kan have indflydelse på antallet af store angreb.

Martin McKeay siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at hackergruppernes kamp om adgang til DDoS-ressourcer ikke betyder, at vi vil se et fald i antallet af ransomware-angreb, som er blandt de mest populære og økonomisk lukrative hackermetoder for tiden.

"Ransomware-grupperne anvender andre ressourcer," siger han.




IT-JOB

SporingsGruppen ApS

Frontend-udvikler

Sparekassen Danmark

RPA-udvikler til IT-afdelingen

Politiets Efterretningstjeneste

Centerchef til Center for Support og Proces i PET

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere