Artikel top billede

Microsoft kræver digital Geneve-konvention: Vil have lande til at forpligte sig i tilfælde af cyberkrig

Inden det går galt, er det nødvendigt med en ny udgave af den internationale aftale for retningslinier for krig, som dækker krig over internettet, mener Microsoft i nyt manifest.

Der er stærkt brug for en 'digital Geneve-konvention,' der fastlægger retningslinier for 'ordentlig' opførsel under krig via internettet - ganske som Geneve-konventionen fastlægger retningslinier for fysisk krigsførelse.

Sådan lyder det fra Microsoft i en blogpost skrevet af selskabets strategi-chef, Brad Smith.

Han mener, at det er nødvendigt med fælles retningslinier for krigsførelse på det digitale område i en tid, hvor antallet af cyber-angreb stiger, og der er bred enighed om, at flere regeringer og lande står bag nogle af de mest effektive og skadelige angreb.

Brad Smith peger på, at der er sket en kraftig 'spredning i cyberangreb, som både er ny og foruroligende.'

"Tiden er kommet til at bede verdens regeringer om at implementere regler, der skal beskytte civiles brug af internettet. Ganske som den fjerde Geneve-konvention har beskyttet civile i krigstid, har vi nu brug for en digital Geneve-konvention, som vil forpligte regeringer til at beskytte civile mod stats-organiserede angreb i freds-tid," skriver han.

En digital konvention af skal forpligte de enkelte lande til at undgå cyber-angreb med den private sektor elller kritisk infrastruktur som mål, ligesom den skal forpligte lande til ikke at stjæle intellektuel ejendom, mener Microsoft.

"Samtidig bør den anvise, at regeringer hjælper den private sektors bestræbelser på at opdage, afværge og afhjælpe angreb, ligesom regeringer bør rapportere sårbarheder til leverandørerne fremfor at opsnuse, sælge eller udnytte dem," lyder det.

Ifølge ham er der i dag ingen grænser for de stats-støttede cyberangreb.

"Konflikter mellem lande er ikke længere henvist til land, hav eller luft, da cyberspace er blevet en vigtig ny og global slagmark," skriver han.

Microsoft-manden mener, at regeringerne har brug for at samarbejde med teknologi-selskaberne i det it-sikkerhedsmæssige arbejde.

Det skyldes, at internettet i modsætning til alle andre områder i det store og hele er skabt, drevet, håndteret og sikret af den private sektor.

"Selvfølgelig spiller lande flere forskellige slags kritiske roller, men virkeligheden er, at målene på denne nye slagmark - fra undersøiske kabler til datacentre, servere, laptops og smartphones - er privat udstyr ejet af civile," lyder det.

Brad Smith mener derfor, at en digital Geneve-konvention bør sikre efter at friholde teknologi-brugerne fra at blive led i krigsførelse.

"Selv i en verden præget af voksende nationalisme, bør den globale tech-sektor sørge for at optræde som et neutralt, digital Schweiz, når det gælder cyber-sikkerhed. Vi vil hjælpe og beskytte kunder overalt. Vi vil ikke hjælpe med at angribe brugere nogen steder. Teknologi-sektoren bør forpligte sig til kollektivt at gøre internettet til et sikkert et sted - som en digital udgave det neutrale Schweiz, der hjælper mennesker overalt og har hele verdens tillid," skriver han.

Han skriver, at alle lande - uanset 'politik' - har brug for at kunne regne med it-infrastrukturen.

Brad Smith mener, at der i forbindelse med en digital Geneve-konvention bør nedsættes et uafhængigt organ, der kan analysere cyberangreb.

Du kan læse hele Brad Smiths blogpost her: The need for a Digital Geneva Convention

Læs også:

Her er de førende antivirus-løsninger og firewalls på markedet - og de nye spillere, der udfordrer dem

Sikkerhedsfolk: Sådan vil ransomware-plagen udvikle sig (det bliver meget værre)

Når IoT-enheder er det svage led: Sådan går ransomware-hackerne på jagt i dit netværk

Løsepenge og DDoS satte præg på året der gik: I 2017 bør vi beskytte vores data og systemer med flere lag af sikkerhed

Hackere har fundet dansk guldgrube: Har suget 180 millioner kroner ud af danske virksomheder på seks måneder med simpelt kneb

Dorte Toft: Er Donald Trump virkelig for moderat? Det mener kendt tech-milliardær




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere