2016 går på hæld om halvanden måned, og inden juleræset for alvor kommer i gang, tager vi et kig på de bedste bærbare computere på markedet i dag.
Året har budt på en lang række interessante computere i store og små størrelser.
HP hapsede kronen for verdens tyndeste bærbare computer med sin HP Spectre 13 - kun for at Acer efterfølgende stjal den med sin Swift 7.
Ligeledes har vi set Intels nye syvendegeneration processor, Kaby Lake, smidt i en række eksisterende serier af bærbare computere.
Ligeledes har producenter været hurtige til at få banket et af Nvidias nye GTX 1070 eller 1080-grafikkort ned i sine computere.
Det er grafikkort, der kun er 10-15 procent svagere end deres fætre i desktop-computere.
Definitionen af "bedste" varierer fra person til person. Nogle prioriterer design og materialevalg over en slagstærk pris, eller et batteri der holder strøm hele dagen kontra et indbygget grafikkort med kraft til spil og arbejde.
Derfor forsøger vi at variere listen. Mener du, at vi har glemt en model på vores liste, så del endelig din mening i kommentarfeltet.
Vi har også forsøgt at holde os til modeller, som kan købes i Danmark.
Derfor har vi for eksempel ikke medtaget Microsofts egen Surface Book-computer, ligesom vi heller ikke har taget Microsofts Surface Pro 4 med på listen, da vi udelukkende holder blikket på bærbare computere og ikke tablets.
HP Spectre 13
HP's Spectre 13 var i sommer den tyndeste computer på markedet, selv om den er udstyret med en Core i7-processor (Skylake). Det er ellers en processor, der tidligere har genereret for meget varme til at sidde i så tyndt en chassis.
Computeren er udstyret med et unikt hængselssystem, der ikke kun ser flot ud, men også er med til, at computeren kan være så tynd. Ud over en dual core Skylake i7-U-processor, finder du også en hurtig 256 GB SSD samt 8 gigabyte RAM.
Læs også: Test: Verdens tyndeste bærbare computer gemmer på store overraskelser
Skærmen har "kun" en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels, men har til gengæld en flot farvegengivelse og en god lysstyrke.
Som de fleste andre nye computere fra 2016 byder Spectre 13 på USB-C-porte - tre styks i alt. Du skal altså ud og købe et adapter eller en dock, hvis du vil forbinde dine gamle USB-produkter til computeren.
HP Chromebook 13
Googles batterivenlige Chromebook-computere er på vej til at få en stor opdatering, der giver de lette, men funktionsfattige computere ja... flere funktioner.
Tidligere har du kun haft mulighed for at installere og køre web-apps via Chromebrowseren, men snart kommer du også til at kunne køre Android-apps på udvalgte, nyere Chromebooks.
En af disse, og klart en af de vildeste Chromebooks, er HP's Chromebook 13. Det er en Chromebook indkapslet i et chassis i metal med USB C-porte og op til en af Intels Core m5/m7-processorer.
Chromebook 13 har også en skyhøj opløsning (3.200 x 1.800), hvor de fleste Chromebooks sjældent kommer op på 1.920 x 1.080 pixels, men til gengæld er prisen også derefter. De fleste Chromebooks kommer sjældent over 3.000 kroner - HP's Chromebook 13 koster op til 8.000 kroner og minder derfor meget om Googles egen Chromebook Pixel, der ikke kan købes i Danmark. En anden rigtig god Chromebook er Acers Chromebook R13.
Lenovo Yoga 910
Lenovo holder sig til sit ikoniske hængselsdesign på sine Yoga-computere, der med et svuptag kan omdannes til lidt småkluntede tablets.
Lenovo Yoga 910 er den nyeste Yoga-computer fra Lenovo.
Computeren er tyndere end nogenside før, har en Kaby Lake-processor, Intels nye syvendegeneration af processorer og op til 16 gigabyte RAM og 1 terabyte SSD-lagerplads.
Den største opgradering i forhold til tidligere Yoga-modeller er dog skærmen. Selve computeren har samme fysiske størrelse som sin seneste forgænger, men ved at barbere store dele af den sorte kant ved skærmen, er skærmen vokset med en hel tomme.
Fuldstændig som Dells tidligere har gjort med sine XPS-computere.
Acer Shift 7
I øjeblikket er Acer Shift 7 indehaver af titlen som den tyndeste computer på markedet. Computeren blev præsenteret ved årets IFA-messe tilbage i august, og er udstyret med en Intel Core i5-processor (syvendegeneration).
Det er dog den strømsvage "y"-variant af i5-processorerne og ikke den noget stærkere "u"-variant (du kan se forskellen på de to typer processorer i navnet. Acer Swift 7's navn er eksempelvis 7Y45, hvorimod Lenovo 910's i7-processor hedder 9500U).
Computeren kan dog klare langt de fleste opgaver med bravur, og dens to USB C-porte giver lynhurtige overførselshastigheder. Du betaler for det tynde design, men vil du have det tyndeste, så er Acer Shift 7 din kommende computer.
Læs også: Her er de nye computere fra årets største computer-mekka
Dell XPS 13 (2016)
Dells XPS 13 er en af vores evige favoritter, når vi taler som bærbare computere. Dell var en af de første virksomheder, der fjernede den massive sorte kant omkring skærmen på en bærbar computer og på den måde udnytter pladsen bedre. Derfor er Dells XPS 13 reelt set på størrelse med en traditionel 12-tommer computer, men har en 13-tommer skærm.
XPS 13 serien er netop blevet opdateret med en Kaby Lake-processor og et større batteri, der sammen skulle give en bedre batterilevetid på op til 20 timer (realistisk set 14 timer).
Til gengæld er den ikke lige så tynd som HP's Spectre, Lenovos Yoga eller Acers Shift, men at være tynd er langtfra altid det bedste.
Den nyeste opdatering byder derudover på en bedre wifi-evner og en ny farve: Rosegold.
Læs også: Test: Dells XPS 15 er lige så lækker, som den er kraftig
Læs også: Vild batterilevetid: Opdateret Dell-computer kan være tændt i over 20 timer
Macbook Pro 15(2016)
Apple annoncerede i slutningen af oktober sin nye generation af Macbook Pro-computere.
De nye computere er en længe ventet opdatering, og byder på Intels sjettegeneration af processorer, Skylake, 16 gigabyte RAM, en flottere, mere farverig "retina"-skærm, en større trackpad og et anderledes tastatur.
Læs også: Netop præsenteret: Her er den nye Macbook Pro med særlig touchskærm
Apple fortæller Computerworld, at firmaet har valgt Skylake fremfor de nyere Kaby Lake-processorer, da der endnu ikke findes quad-core versioner af de ønskede processor-familier samt at Intels indbyggede grafikprocessor, Iris Pro (specifikt til 15-tommer modellen), endnu kun virker med Skylake-serien.
Ligesom HP's Spectre 13, har de nye Macbooks kun USB C-porte. Det største minus er dog manglen på en SD-kortlæser, da Macbook Pro'en er et fast arbejdsredskab hos mange fotografer.
Macbook 12 (2016)
Apples lille Macbook 12 (12 for 12-tommer skærm) er en lille computer, mange har en mening om. Computeren er ikke den mest kraftfulde på markedet, ej heller modellen med den længste batterilevetid.
Men det er en af de mindste og letteste computere på markedet med et stilrent, typisk Apple-udsende i solide materialer.
Computeren holder strøm i 10 timer, og så længe du ikke presser computeren med tonstunge programmer, oplever du aldrig svaghedstegn fra den indbyggede Core M-processor.
Til gengæld er Macbook'en fuldstændig lydløs, da Core M-processoren ikke kræver en aktiv køleblæser.
Læs også: Efter fire måneders test af Apple Macbook: Flot skærm og vild batterilevetid - men alt for dyr
Asus Zenbook 3
Nævner vi Macbook 12, skal vi også nævne Asus Zenbook 3. Asus' supertynde computer bryster sig med at være tyndere, hurtigere og lettere end den tynde Macbook.
Inde i Zenbook'en sidder i hvert fald en i5/i7-processor af Skylake-familien, hvilket er en stor opgradering i forhold til Macbook'ens Core M-processor.
Computeren kommer også med en USB C-port, der også fungerer som en Thunderbolt 3.0-port. Thunderbolt 3.0-porte kan blandt andet bruges til at tilslutte et eksternt grafikkort såsom Razer Core.
ASUS ROG G752VS
Kort tid efter lanceringen af Nvidias 10-serie (1060, 1070 og 1080), kan du allerede finde bærbare computere med de nye GPU loddet fast på bundkortet.
Og der er en imponerende stor forskel på sidste års generation af grafikkort og denne. Særligt fordi der ifølge producenter og Nvidia kun skulle være en forskel på 10-15 procent mellem eksempelvis et GTX 1070-grafikkort i din stationære computer og et GTX 1070-kort i en bærbar computer.
Det er en vild udvikling, og derfor er årets nye gamercomputere også en gruppe krafttunge basser.
En af dem er Asus' Roc G752VS, der er udstyret med et Nvidia GTX1070-grafikkort. Computeren er en tonstung 17-tommer computer med 16 gigabyte RAM, både en 256 GB SSD og 1 terabyte HDD samt en i7 quad core-processor (fra Skylake-familien).
Skærmen byder "kun" på 1.920 x 1.080 pixels, men med en høj refreshrate (120 Hz) og Nvidias G-sync-teknologi. Begge dele burde give mere flydende spilleoplevelse.
Den koster til gengæld også spidsen af en jetjager.
Bliver du ikke fristet af Asus' lidt voldsomme designsprog, kan du også overveje Dells Alienware-computere eller Acers Predator-linje, der også er blevet opdateret med GTX 10XX-kort.
Læs også: Barsk besked til pc-producenterne: Lav jeres forretninger om - eller forlad markedet helt