Samsung satser benhårdt på virtual reality-headset, som tilsluttes firmaets smartphones.
Det ses ikke mindst i form af Samsungs samarbejde med Oculus, der har udviklet Gear VR-headsettet for Samsung.
Men VR-universet giver kun mening, så længe der findes indhold at vise i den virtuelle verden. Og det kræver særligt udstyr at skabe videoer og film til den virtuelle, sfæriske verden.
Derfor lancerede Samsung sin Gear 360: Et lille, kompakt og mobilt kamera med to linser, der filmer alt omkring dig i ét væk.
Og selv om det lyder fristende, så er vi bare ikke overbevist.
Fedt vandafvisende fremtidslook
Gear 360 er en lille kugle med to fisheye-kameraer, der peger i hver sin retning. De to kameraer samler deres 180 graders optagelser til ét samlet videoklip.
Selve kameraet er bygget i plast og giver associationer mod robotter fra science fiction-film eller computerspillet Portal. Det ser lidt 2025-agtigt ud at opstille kameraet og optage alt.
Bag et lille vandsikret dæksel er der plads til et microSD-kort, microUSB-stik og batteri, der kan udskiftes på farten.
Hele systemet er vand- og støvafvisende, men se det mest som et værn mod regnvejr og ikke som en opfordring til at tage kameraet med i badekaret.
Kameraets to kameraer er beskyttet af glaskupler, som på grund af kameraets form hurtigt bliver "fjættet" til, når du har kameraet i hånden. Den medfølgende pose til kameraet fungerer samtidig som en pudseklud.
Læs også: Test: Samsungs virtual reality-headset er en fed fremtidsgadget
Utrolig nemt at filme med
Kameraet er intuitivt og let at anvende. Hold tænd-knappen inde og tryk på optag-knappen. Så er du i gang med at optage.
Video-klippene er for det meste i en anstændig og brugbar kvalitet med forbløffende få fejl, der hvor optagelserne fra Gear 360's to kameraer "limes" sammen. Kameraet må dog se sig slået, når solen går ned, og vi rammer tusmørket.
Stor ros til Samsung for kameraets enkelhed.
Du kan via menuknappen på kameraet ændre elementære indstillinger såsom billedkvalitet og framerate, men ellers foregår det via en forbunden smartphone.
Her kan du se dine videoer og billeder fra kameraet, eller du kan hente filerne over fra kameraet via bluetooth.
Det tager dog en mindre evighed, og du kan kun overføre via bluetooth, hvis filerne skaleres ned: En 45 sekunders "2,5K"-video fylder 250 MB.
Alt for mange begrænsninger
Dog har kameraet alt for mange begrænsninger til, at vi for alvor lader os forføre.
Kameraet kan kun sluttes til en af Samsungs nyeste topmodeller såsom Samsung Galaxy S6 eller S7.
Du kan ikke bruge kameraet sammen med en iPhone eller med andre Android-telefoner - i hvert fald ikke uden et småkreativt og bøvlet fiks.
Du kan kun til nøds redigere videoer på telefonen (i en lavere opløsning og dermed et dårligere resultat), eller du kan overføre videoerne og billederne til din Windows-computer.
Her kan du redigere videoerne i Cyberlinks videoredigeringsprogram, men også her er der kun få muligheder for at redigere i videoen.
Du kan også redigere videoen i Adobes Premiere Pro, men det er stadig kompliceret.
Al upload til sociale medier skal ske enten via appen på Samsung-telefonen eller via Samsungs software udarbejdet af Cyberlink, for hvis du blot overføre den rå fil til YouTube, bliver den ikke vist som en 360-graders video.
Desuden kræver det en helt anden måde at filme på end tidligere.
Du kan ikke agere kurator eller kameramand med Gear 360 og udvælge, hvad seeren skal ske.
Alt i 360 grader bliver filmet, så det er slut med at pille næse, mens du filmer, og seeren kan vælge at se i en fuldstændig anden retning, end det du gerne vil fokusere på.
Brugsscenariet virker mest til at være oplevelser og stemninger: En koncert, en demonstration, en vandretur til toppen af et bjerg.
TV 2 har brugt kameraet i forbindelse med dækningen af borgerkrigen i Syrien, og det danske luftvåben har placeret et 360-graders kamer i en F16-jager.
Her har kameraet helt klart et formål, men hvor ofte har du brug for et kamera til den slags?
Konklusion: Har du brug for et 360-graders kamera?
Måske er det vigtigste spørgsmål ikke, om du skal købe Samsungs Gear 360, men i stedet, om du har brug for et 360-graders kamera. Gear 360 gør det udmærket, men ikke uden en række begrænsninger, som vi gerne så os fri for.
Du kan for eksempel kun sparsomt redigere i dine klip via telefonen eller via gratis software, og hele overførsels-balladen tager mindst tre minutter per minut filmet, og overførsel fra kamera til telefon er i en lavere opløsning end 4K.
Dertil kommer, at kameraet kun fungerer sammen med Samsungs egne telefoner, og kun de dyreste af dem.
Du kan spørge dig selv, om du vil betale en pris på næsten 3.000 kroner for dette.
I vores tests blev vi aldrig rigtig ramt af et "wow-øjeblik", der for alvor overbeviste os om, at alle skal have et 360-graders kamera.
Ligesom vi kun råder dig til at erhverve dig et VR-headset, hvis du vil være firstmover eller har en sikker business-case tilknyttet i din virksomhed, bør du nok vente lidt med 360-graders kameraer.
Der er uden tvivl gode brugsscenarier, hvor sådan et kamera kan være nyttigt, men ofte bliver det en gimmick, som vi nemt forestiller os ender i en skuffe efter den første måneds brug.
Med mindre du har tænkt dig at gå all in på 360-graders videoer til familiealbummet, så bliver det hurtigt en dyr fornøjelse.
Læs også: Facebook debuterer med eksklusivt Star Wars-klip i satsning på 360 graders-videoer