Den 20-årige Ardit Ferizi med online-identiteten "Th3Dir3ctorY" kan se frem til to årtier på vand og brød.
For han skulle i juni 2015 have tjent terrororganisationen ISIS ved at hacke sig ind i et unavngivet amerikansk selskab, hvorefter han downloadede personlige informationer fra titusindvis af dets kunder.
Herefter siede Ardit Ferizi alle kunder med en .mil og en .gov-mailadresse fra, så han til sidst kunne sende terrororganisationen ISIS en liste med mere end 1.300 personer tilknyttet offentlige myndigheder og militær.
Det skriver The Register.
Udsender dødstrussel
Da ISIS først havde listen med de 1.300 personer med forbindelse til amerikanske myndigheder og militærenheder, blev navnene lagt ud på nettet med følgende advarsel:
"Vi er inde i jeres e-mails og jeres computersystemer, hvor vi overvåger og optager alle jeres bevægelser. Vi har jeres navne og adresser," lyder det i første del, som fortsætter:
"Vi er inde i jeres mails og jeres sociale medie-konti. Vi henter fortrolige data og sender dem videre til soldaterne i kalifatet, som snart med Allahs tilladelse vil ramme jer på halsen i jeres egne lande," lød følgebeskeden til offentliggørelsen af de godt 1.300 navngivne personer på dødslisten ifølge The Register.
Startede med propaganda
Den nu 20-årige Ardit Ferizi blev første gang involveret i arbejdet for ISIS i foråret 2015, hvor han blandt andet er webmaster på et propoganda-site og siden forsvarer organisationen på det sociale medie Twitter.
Blandt andet skulle han have forklaret en anden Twitter-bruger, at ISIS ikke dræber en eneste person uden grund.
Med sin igangværende uddannelse inden for datalogi har han været fiks på fingrene ved et tastatur. Derfor kunne han også sidste sommer komme ind i det unavngivne amerikanske selskab, hvor han fik adgang til selskabets database med administrationsrettigheder.
Efter en international arrestordre blev udsendt på den unge mand, blev han snuppet sidste år i Malaysia. Herefter blev han fængslet, indtil han i juni erkendte sin forbrydelse, og i sidste uge blev strafudmålingen sat til 20 år.
Læs også:
Programmør anholdt fem år efter stort Linux-hack: Er han manden, der lagde Linux ned i en måned?