Normalt har man seks forsøg til at låse en iPhone op, før telefonen låser sig selv i selvforsvar mod potentielle kriminelle.
Men en forsker fra University of Cambridges afdeling for computer science har fundet en måde at klone en iPhones hukommelseschip på, så man får et uendeligt antal forsøg på at bryde koden på en låst iPhone og derved åbner for al indhold på iPhonen.
Det skriver BBC.
Det er en metode, som FBI ellers mente ikke kunne anvendes, da forbundspolitiet i forbindelse med et terrorangreb i San Bernadino i december 2015 ville have åbnet telefonen.
FBI forsøgte dengang at presse Apple til at låse terroristens telefon op ved at programmere en bagdør ind i telefonens software. Men da Apple nægtede, betalte FBI sig angiveligt til at få låst telefonen op hos et privat sikkerhedsselskab.
Nu viser dr. Sergei Skorobogatov fra University of Cambridge hvor nemt det egentlig er at bryde en iPhone 5C's pinkode.
For flere tekniske informationer kan du se videoen, hvor han viser fremgangsmåden med hardware, der samlet set har kostet omkring 700 kroner i elektroniske dele.
Kloner hele systemet
I videoen forklarer Sergei Skorobogatov, hvordan han fandt ud af metoden, hvor den indbyggede hukommelseschip, en nand-chip, kommunikerer med telefonen, så han kan klone chippen.
Derudover fik han modificeret en iPhone, så han let kunne tilføje og fjerne nand-chippen i processen. Herefter forsøger han at låse telefonen op.
Han slukker derefter telefonen og udskifter systemet med en ny klon af iPhone-systemet. Den nye klon har sit antal af forsøg nulstillet, så han igen har seks forsøg. Denne proces kan gentages i det uendelige.
At finde en kode med fire cifre vil tage omkring 40 timer, mens det vil tage flere hundrede timer at finde en kode med seks cifre. Ikke desto mindre kan pinkoden brydes, og med en mere avanceret opstilling er det måske også muligt at gøre det samme med nyere iPhones som en iPhone 6.
Læs også: Apple dømt til at låse massemorders iPhone op: Sådan kan dommen ramme alle iPhone-brugere