Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea spiller central rolle i nye anholdelser i it-bestikkelsessag: 3A-it afviser ethvert kendskab

3A-it peger fingeren mod Atea i bestikkelsessagen, hvor 27 mennesker fra blandt andre Forsvarets Efterretningstjeneste, Rigspolitiet og Udenrigsministeriet er sigtet for at modtage bestikkelse.

Ansvaret for den største danske bestikkelsesskandale i nyere tid skal placeres hos it-leverandøren Atea.

Det mener Kim Holtum Schouw, direktør for den konkurrende virksomhed 3A-it, der er etableret af medarbejdere, som alle selv har en fortid hos Atea.

Flere af 3A-its medarbejdere er desuden sigtet i sagen om bestikkelse i Region Sjælland. Der er nedlagt navneforbud i sagen, så derfor kan Computerworld ikke fortælle, hvem det drejer sig om.

"Atea er en virksomhed med 7.000 ansatte, så jeg synes, at de selv skal tage ansvar for det, der foregår derovre," siger Kim Holtum Schouw til Computerworld.

Det siger han dagen efter, at Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØIK) har anholdt 26 nuværende og tidligere offentligt ansatte og sigtet dem for at tage imod bestikkelse fra en dansk it-virksomhed.

Det kan du læse mere om her: 27 offentligt ansatte sigtet i stor razzia: Mistænkes for at have modtaget it-bestikkelse

DSB bekræfter Atea-indblanding

DSB bekræfter i en pressemeddelelse, at seks tidligere DSB-medarbejdere er sigtet for at have modtaget bestikkelse i forbindelse med deres samarbejde med netop Atea.

Atea skriver dog i en pressemeddelse, at der er tale om "nogle få tidligere ledende medarbejdere", som siden har forladt virksomheden.

Anklagemyndighed vil ikke røbe navne

Kim Holtum Schouws frustration skyldes, at anholdelserne ifølge SØIK ligger i forlængelse af den såkaldte Region Sjælland-sag, hvor medarbejdere hos Atea skal have bestukket offentligt ansatte indkøbere. 

Hos Anklagemyndigheden vil man ikke fortælle, hvilke personer, der menes at stå bag bestikkelserne, og selv om flere af 3A-its ledende medarbejdere med fortid hos Atea stadig er sigtet i Region Sjælland sagen, mener Kim Holtum Schouw ikke, at det har nogen relevans for 3A-it.

"De her anholdelser har intet med mig og mit selskab at gøre. Vi handler ikke med dem. Vi har intet med dem at gøre," lyder det fra direktøren.

Computerworld har kontaktet Ateas direktør, Morten Felding, men han vil hverken stille op til interview eller besvare spørgsmål per mail. Han meddeler via et PR-bureau, at Atea ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Læs også:

27 offentligt ansatte sigtet i stor razzia: Mistænkes for at have modtaget it-bestikkelse

Stor it-bestikkelsesag ruller gennem det offentlige: Hvor går grænsen for 'gaver' fra din it-leverandør?

Prominente danske organisationer indblandet i it-bestikkelsessag: Sådan reagerer de på nye anholdelser og sigtelser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere