Artikel top billede

Fem dage efter udrulning af sundhedsplatform: Region Hovedstaden søger ny it-direktør

Kort efter udrulningen af it-sundhedsplatformen på Herlev-Gentofte Hospital søger Region Hovedstaden ny it-direktør. Ifølge regionen er der ingen drama, da den nuværende it-direktør er blevet tilbudt et endnu større job.

Blot fem dage efter, at Danmarkshistoriens største it-sundhedsprojekt i form af sundhedsplatformen gik i luften på Herlev-Gentofte Hospital i Region Hovedstaden, efterlyser regionen en ny it-direktør.

Efterlysningen er sendt ud på flere jobsites, som blandt andet tæller Jobindex.dk, hvor ansøgningsfristen er 28. juni.

Det betyder, at den nye direktør formentlig allertidligst kan være på plads 1. september, efter samtale-fasen med relevante kandidater er overstået.

I stillingsopslaget efterlyses der en person, som er 'stærk på strategi, planlægning og organisation - og lige så stærk på at skabe kontakt, netværk og samarbejde'.

Den fortsatte udrulning af sundhedsplatformen nævnes også som en af de 'aktuelle spydspidser' for den nye it-direktør i Region Hovedstaden.

Den formulering giver god mening med tanke på, at landets største hospital, Rigshospitalet sammen med Glostrup Hospital (de to sygehuse er nu fusioneret til ét) med 11.000 medarbejdere, er næste udrulningssted for sundhedsplatformen 5. november.

Skifter til Nordea

Den nuværende - og altså snart afgående - it-direktør i regionens Center for it, medico og telefoni er Mikael Skov Mikkelsen.

Han bedyrer over for Computerworld, at direktørskiftet sker helt uden dramatik.

"Jeg har fået et godt tilbud fra Nordea, som jeg efter længere betænkningstid i foråret og en løbende dialog med regionen har valgt at takke ja til. Min fem-årige kontrakt med Region Hovedstaden løber ud, og nu var det altså det rigtige tidspunkt for mig at skifte på," siger Mikael Skov Mikkelsen.

Udover fem år i regionen har han arbejdet seks år i Finansministeriet.

Han tiltræder 1. august i Nordea som head of group COO PMO (portfolio management officer med reference til group-COO'en) i bankens store it-transformation mod en stor, fællesplatform til en værdi af 7,5 milliarder kroner.

Denne store bankplatform har altså et prisskilt, der er noget højere end sundhedsplatformen, som Region Hovedstaden og Region Sjælland samlet har betalt omkring en 2,8 milliarder kroner for inklusiv blandt andet licenser, lønninger til ekstra personale og support. 

Du kan læse mere om Nordeas kommende bank-platform her: Her kan den danske stat lære noget: Sådan skifter Nordea it-platform til 7,5 milliarder kroner

"Jeg skal sidde i Nordeas strategiske porteføljeledelse, som har brug for en person, der kan 'kigge på tværs' i udviklingen. Dermed skal jeg være en slags spilfordeler og rådgive strategisk om platformen," forklarer Mikael Skov Mikkelsen om sit kommende Nordea-job.

Mystisk tidspunkt at skifte på?

Du vælger at skifte på et tidspunkt, hvor sundhedsplatformen ledsaget af en vis kritik er rullet ud på det første hospital, og nu venter der flere udrulninger i de kommende måneder. Virker timingen for dit jobskifte ikke lidt mærkelig?

"Det kan jeg faktisk ikke se, når jeg nu kender sandheden om mit kontraktudløb og henvendelsen fra Nordea. Jeg har fået en del ros for arbejdet med sundhedsplatformens forudgående infrastruktur, og regionen har også tilbudt mig kontraktforlængelse," forklarer Mikael Skov Mikkelsen.

Er det optimalt for sundhedsplatformen, at Region Hovedstaden midt under udrulningsfasen skifter it-direktør?

"Alt andet lige er det bedst med kontinuitet på direktørposten, men nu træder sundhedsplatformen også ind i en ny fase, hvor der skal fokuseres på at optimere processerne i blandt andet workflows. Og til det arbejde kan det være, at en anden person med en anden profil er bedre til det arbejde, end jeg er."

Jobskiftet kommer også på et tidspunkt, hvor der blandt andet har været kritik af uddannelsesniveauet inden udrulningen af sundhedsplatformen. Hvordan føles det at forlade direktørposten, mens der er kritik?

"At uddannelsen måske ikke har været optimal, lærer vi af, inden platformen introduceres på andre hospitaler. Man kan sige, at Herlev-Gentofte har taget én for holdet,," siger Mikael Skov Mikkelsen.

"Samtidig vil jeg også tilføje, at jeg sagtens kan forstå frustrationerne ved, at ens arbejdsgange ændrer sig. Udarbejdelsen af workflows er dog sket i samarbejde med klinikere på (leverandøren, red.) Epics grundsystem, og det arbejde vil løbende blive forbedret," fortsætter han og tilføjer: 

"Samlet set er sundhedsplatformen den forbedring med sammenhængende sundhedssystemer, vi alle har ventet på."

Så meget fylder sundhedsplatformen

Mikael Skov Mikkelsen forklarer, at han to dage efter ansættelsen som it-direktør i Region Hovedstaden i 2011 var til sit første møde omkring udbudsprocessen om sundhedsplatformen.

Det arbejde kan du læse mere om her: To regioner investerer milliard-beløb i nye it-løsninger

Det lyder til, at sundhedsplatformen har fyldt en del i dit arbejde som regionens it-direktør. Hvor meget har den fyldt i procenter?

"Der er nok en 25 procent fordeling mellem sundhedsplatformen, infrastrukturen, organisationsdannelsen/modningen samt det fælles regionale og fælles offentlige samarbejde, der alle har været væsentlige byggeklodser for mig i fem år," fortæller han.

Har du et godt råd til din efterfølger på it-direktørposten i Region Hovedstaden?

"Ja, vedkommende skal stole på egne evner, altså grunden til, at man bliver hyret til jobbet. Samtidig skal vedkommende nok også have en del portion ydmyghed og robusthed i forhold til opgaverne, for arbejdet har indflydelse på 44.000 medarbejdere og ikke mindst patienterne på hospitalerne," lyder det fra Mikael Skov Mikkelsen.

Lønnen som it-direktør for Region Hovedstaden lyder på 1,2 millioner kroner. Hvad kommer du til at tjene hos Nordea?

"Lad mig bare sige, at de har givet mig et godt tilbud, men i sidste ende er det ikke spørgsmål om kroner og øre. For jobbet hos Nordea lyder superspændende og det rigtige for mig, som har arbejdet i det offentlige i snart 11 år," siger Mikael Skov Mikkelsen.

Alle er velkomne til at søge

Hos Region Hovedstaden beklager koncerndirektør Jens Gordon Clausen skiftet, men understreger samtidig, at der har været stor tilfredshed med Mikael Skov Mikkelsens indsats i de forgangne fem år.

"Mikael Skov Mikkelsen har fået et fedt job hos Nordea, og det kan jeg godt forstå, at han skifter til. Selvfølgelig er det superærgerligt, at vi mister ham, men vi har et stærkt hold, og vi skal nok finde en god afløser," fortæller Jens Gordon Clausen til Computerworld.

Region Hovedstadens koncerndirektør forklarer, at regionen både gerne ser ansøgninger fra interne og eksterne kandidater, og den nye it-direktør forventes ansat i det tidlige efterår.

"Der er ingen grund til at studse over sammenfaldet med jobannoncen og udrulningen af sundhedsplatformen, for det er en ren tilfældighed," siger regionens topchef.

Læs også:
Splinternyt dansk sundhedssystem plages af fejl: Får 700 fejlmeldinger om dagen




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering