Et batteri, der holder længere end din telefon og ikke omvendt, kunne være en ganske herlig oplevelse.
Og nu ser det ud til, at der sker noget med batteriudviklingen.
Batterierne, der anvendes i mobiltelefoner og computere, kan klare at blive genopladt nogen tusinde gange, før de efterhånden begynder at blive dårligere og dårligere til at holde på strømmen.
Den mest almindelige batteritype, der anvendes i dag, er baseret på grundstoffet lithium, der har det problem, at lithium nedbrydes over tid.
Men nu har forskere på University of California i Irvine (UCI) nærmest ved et tilfælde skabt et batteri, som kan genoplades mindst 200.000 gange, hvilket er flere hunderede gange så meget som et almindeligt lithiumbatteri.
Det skriver Popular Science
Bruger tynde guld-tråde
Den nye batteritype opstod under et eksperiment.
I arbejdet forsøgte forskerne at anvende nano-tråde af guld i en Plexiglas-lignende gel. Disse tråde er ultra-tynde, faktisk mange gange tyndere end et menneskehår.
Men det var, da batteriet skulle testes, at der skete noget uventet.
"Vi begyndte at oplade og aflade batterierne, og her opdagede vi, at batterierne ikke ville dø," fortæller Reginald Penner, der er chef for UCI's kemiafdeling til Popular Science.
Han fortæller også, at forskerne faktisk ikke helt ved hvorfor.
Men efter 200.000 genopladninger viser batteriet ikke tegn på en reduceret ydeevne, hvilket forskerne naturligvis vil søge efter en forklaring på nu.
Foreløbig er teknologien på eksperimentstadiet, og den er langt fra egnet til egentlige test endnu.
Forskerne skal nu se på hvad, der sker, hvorfor og om det er muligt at anvende et billigere materiale end guld, eksempelvis nikkel.
Du kan læse mere om projektet på UCI's webside.
Du kan se UCI-forsker Mya Le Thai fortælle om eksperimentet videoen herunder.