Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Intel fyrer 11 procent af medarbejderne: 12.000 ansatte skal ud af vagten

Intel har vækst på alle nøgleområder, men sætter alligevel 12.000 medarbejdere på porten i en stor omstrukturering. Selskabet skal i en helt anden retning end den tidligere.

Intel skiller sig af med 12.000 medarbejdere i en stor omstrukturering af selskabet, der forsøger at ruste sig til en fremtid med fokus på nye områder som servere og Internet of Things.

De 12.000 medarbejdere svarer til hele 11 procent af den samlede medarbejderstab verden over.

Selskabet havde ved årsskiftet 104.800 medarbejdere fordelt i 72 lande.

Intel benytter sig samtidig af lejligheden til at konsolidere sine lokationer verden over, hvor lande-kontorer skal lægges sammen i større enheder.

Markedet dykker

Intel har i mange år været verdens største chip-producent, men er de i senere år blevet alvorligt udfordret af nye fremadstormende spillere, der har langt bedre fat i nye vækstområder.

Intel succes har nemlig hvilet på pc-området, som Intel har domineret.

Men pc-markedet har i flere år dykket. Der bliver kort og godt solgt færre pc'er verden over. Således blev årets første kvartal det værste pc-kvartal siden 2007.

Det kan du læse mere om her: Pc-salget styrtdykker - på laveste niveau siden 2007

Det er noget, der rammer Intel, og den store omstrukturering har til formål at refokusere det store selskabs indsats mod nye vækstområder.

Intel meddeler således, at udvikling af udstyr til datacentre - og ikke til pc'er - fremover vil blive selskabets primære fokusområde.

Datacenter-området vokser da også kraftigt for tiden, hvor computerkraft og lignende samles med stor hastighed i cloud'en - og altså dermed de store datacentre rundt omkring, hvor der tillige pågår et slags våbenkapløb mellem leverandørerne om hele tiden at kunne levere bedst og billigst.

Intel håber, at væksten på dette område på sigt vil kunne opveje det markante fald i pc-markedet.

Hertil udpeger Intel områder som hukommelseschip samt FPGA-teknologi (field-programmable gate array) som nye fokusområder.

Intel er fornylig gået ind på FPGA-området med selskabets nylige opkøb af Altera, som du kan læse mere om her: Intel vil købe chip-gigant for 115 milliarder kroner

For Intel er problembarnet fortsat mobilmarkedet, der er vokset eksplosivt i de senere år, men som Intel har haft meget svært ved at få fat i.

I dag kører Intels mobile Atom-chip således kun i en håndfuld smartphones, mens rivaler som især britiske ARM er langt foran.

Til gengæld har Intel fået fat i tablet-markedet - som til gengæld ikke længere regnes for et vækstmarked.

Servermarkedet er for tiden Intels mest profitable område, men selskabet er her under pres fra fremadstormende konkurrenter.

Eksempelvis har Google indgået samarbejde med Rackspace om at designe en ny server-typer baseret på IBM's Power 9-arkitektur, ligesom Google for tiden har mest kig på ARM-server-chip fra Intel-rivalen Qualcomm.

Det er blevet bemærket i Intel hovedkvarter, da Google er blandt verdens allerstørste købere af servere.

Koster kassen

Omstruktureringen og ikke mindst de mange fyringer kommer til at koste Intel kassen.

Selskabet meddeler således, at det tager en nedskrivning på 1,2 milliarder dollar - 7,9 milliarder kroner - i andet kvartal som følge af omstruktureringen.

Det dugfriske regnskab fra Intel viser i øvrigt, at selskabet ikke er presset økonomisk for tiden.

Selskabet landede et overskud på to milliarder dollar - 13 milliarder - i årets første kvartal, hvilket svarer til en vækst på tre procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Omsætningen er i kvartalet steget med syv procent i forhold til det samme kvartal i fjor.

Også pc-divisionen - Client Computing Group - er vokset. Her er omsætningen steget med to procent i forhold til samme kvartal sidste år, mens omsætningen i Data Center Group er steget med ni procent.

Det samme billede så vi iøvrigt for et par år siden, da Intel trods en indtjening på 300 milliarder kroner valgte at fyre 5.400 medarbejdere.

Det kan du læse mere om her: Tjener 300 milliarder - men 5.400 ansatte skal ud næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere