Apple kan imødese et såkaldt fælles søgsmål fra iPhone-brugere, som er blevet ramt af den såkaldte "fejl 53," der gør, at folk får spærret deres telefoner efter at have udskiftet telefonens fingeraftryksensor.
Det kan du læse mere om her: Nye iOS-opdateringer tvangslukker din iPhone, hvis du har repareret telefonen uden om Apple.
Ifølge Apple-bloggen 9to5mac har det amerikanske advokatfirma PCVA netop overdraget søgsmålet til en californisk domstol.
Ifølge en pressemeddelelse, som advokatfirmaet har udsendt, er målet med søgsmålet, at alle, der er berørt af "fejl 53," skal have erstattet deres mobiltelefon.
Apple har tidligere forklaret, at "fejl 53" er resultatet af en sikkerhedsfeature, der skal forhindre, at brugerne får misbrugt deres fingeraftrykssensor.
Men ifølge advokatfirmaet kan der meget vel være tale om en overtrædelse af de amerikanske forbrugerbeskyttelsesregler.
Advokatfirmaet mener, at Apple forsøger at presse uautoriserede reparatører ud af markedet i et forsøg på selv at høste indtægterne fra iPhone-reparationerne.
I sidste ende vil det betyde, at det bliver dyrere for forbrugerne at få repareret deres telefoner.
Også kritik i Danmark og Storbritannien
I Storbritannien kan Apple ligeledes risikere at skulle i retten på grund af "fejl 53".
Den britiske advokat Richard Colbey siger til avisen The Guardian, at Apples "hensynsløse politik, hvor selskabet dræber brugernes iPhone" kan være en overtrædelse af en britisk hærværkslov, der forbyder, at man med fortsæt beskader andres ejendom.
Herhjemme har Forbrugerrådet ligeledes kritiseret fremgangsmåden.
"Det er positivt, at fabrikanterne indbygger sikkerhedsfunktioner i telefonerne, men det er at gå langt ud over det saglige hensyn, der må være til sikkerheden, når det betyder, at det efterfølgende er umuligt at låse telefonen op og kunderne er tvunget til at gå ud og købe en ny," sagde Martin Salamon, cheføkonom ved Forbrugerrådet, for nylig til Computerworld.
Forbrugere der er ramt af problemet, skal i første omgang klage til forhandleren, der har solgt dem produktet, lyder rådet fra Forbrugerrådet.
Her skal de kræve at få genoprettet telefonen eller få erstattet den, og hvis forhandleren eller Apple ikke efterkommere kravet, så opfordrer Forbrugerrådet til, at forbrugerne klagere til Forbrugerklagenævnet.
Læs også:
Jørgen skiftede skærmen i sin søns iPhone - og nu er den død: "Det er en svinestreg"
Du har kun én mulighed for at redde din iPhone, hvis Apple har tvangslukket den efter en 'fejl 53'
Forbrugerrådet: Apple skal erstatte din iPhone, hvis den er blevet tvangslukket med 'fejl 53'