Hos Google vælter det ind med anmodninger fra folk, der vil slettes og glemmes af det store søgeselskab, der ellers registrerer og følger al trafik på selskabets sites.
Google har således modtaget mere end 348.000 henvendelser fra folk, som kræver, at blive fjernet fra Googles søgeresultater.
Selskabet har herhjemme modtaget 3.460 anmodninger om fjernelse af 11.552 webadresser i Danmark.
Tvunget af doms-afgørelse
Anmodningerne er strømmet ind som følge af en afgørelse i maj 2014, hvor EU-domstolen afgjorde, at enkeltpersoner kan bede søgemaskiner om at fjerne søgeresultater om sig selv.
Du kan læse hele dommen her.
Afgørelsen tvang dermed søgemaskine-selskaberne til at aktivt at vurdere hver eneste anmodning og efterkomme den, medmindre der er tale om, at de pågældende resultater er i offentlighedens interesse.
Ifølge Google har selskabet evalueret i alt 1,234,092 URL-adresser.
Langt størstedelen af de søgeresultater, som folk ønsker fjernet, er webadresser, der peger direkte mod store brugerdrevne medier som Faceboook, YouTube, Twitter og lignende.
På førstepladsen ligger faktisk Facebook, som er det site, som flest mennesker ønsker henvisninger til fjernet. Også søgeresultater, der peger mod YouTube, Twitter og det sociale medie Badoo er i høj kurs.
En generel tendens er dog, at Google afviser flere anmodinger end selskabet giver medhold.
Google giver de pågældende sites besked, når selskabet har fjernet søgeresultatet fra selskabets indeks, men de pågældende sites er ikke forpligtede til at fjerne det pågældende indhold.
Visse lande i Europa har skærpet blikket mod søgeresultaterne efter EU-afgørelsen.
Herefter vil Google vurdere, om der er hold i din klage.
Når søgefirmaet behandler en anmodning om fjernelse af en webadresse vurderes i første omgang om resultaterne omfatter forældede eller unøjagtige oplysninger om personen.
Ligeledes vægter Google om der er en offentlig interesse i de oplysninger, der er tilbage i firmaets søgeresultater.
Det kan eksempelvis være om de vedrører finansiel svindel, professionel pligtforsømmelse, straffedomme eller din offentlige adfærd som embedsmand.
Har du fået fjernet søgeresultater i Danmark? Hvorfor har det været nødvendigt? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.