Danmarks mange videregående uddannelser begynder så småt i disse dage at åbne op for dørene, og med det kommer der også potentielle krav til en ny computer.
De fleste unge har nu til dags allerede en computer, som fint kan bruges.
Ligeledes er uddannelsessteder bevidste om unges bærbar-brug, og de har derfor ofte udstyret klasselokaler, mødelokaler og kantiner med strømstik i massevis.
Et godt råd fra en tidligere studerende på et vestjysk gymnasium, som ikke er blevet renoveret siden 1970'erne er, at du skal huske en stikdåse, så der ikke bliver kamp om den livsgivende og Facebook-opladende strøm.
Men skal du have en ny studiecomputer, så har du to valg:
Enten køber du en computer specifikt købt til studie: Det er en billigere computer, som har en lavere pris, men også kompromisser som retfærdiggør den lavere pris.
Det kan være alt fra mindre processorkraft, et tykt og uhåndterlig design som kan give ondt i ryggen, til dårlig batterilevetid.
Eller også køber du en dyrere computer, som ligger i "midt-segmentet" og derover - altså en computer, som kan mere, er mindre og som har bedre batteri.
De er dyrere, og det er her at Apples Macbook Air regerer - specielt på de videregående uddannelser, som universitetets humanistiske uddannelser, ser man ofte det afbidte æble.
Hvad du gør er op til dig, men kigger du dig ordentligt efter, kan du sagtens finde en billig og ganske udmærket studiecomputer.
Her er fem bud på en god studiecomputer.
Acer Aspire ES1 11,6"
Vi holder os i de små skærme med Acer Aspire ES1.
De små 11" computere er små og lette, men skal du skrive rapporter og generelt mere end blot notater, så vil vi generelt foreslå en 13-14" computer i stedet. Det er ganske enkelt rarere at arbejde på.
Computeren kører Windows 10, og er virkelig en letvægter-computer.
Den har Dual-core Celeron-processor, 32 GB lagerplads og en batterilevetid på 5,5 timer.
Den kan på ingen måde køre programmer som Photoshop eller lignende, men burde flyve igennem internet-research og Word uden besvær.
Og prisen er kun 1.999 kroner.
Modellen findes også i en 15", men vær bevidst om at 15" er meget stort at have med i tasken. Så vi vil foreslå, at du finder en anden computer i 13".
Dell Chromebook 11" (3120)
Yep, vi lægger ud med en Chromebook.
De små cloud-baserede-computere er nogle af de billigste computere, du kan finde, og de kan give dig rigeligt af computerkraft, hvis du kan leve med den lidt anderledes måde, de fungerer på.
Chromebooks kører nemlig ikke Windows eller Apples OS X, men Chrome OS, et styresystem fra Google, som henter og skriver alt i skyen. Chrome OS er mere eller mindre bare Chrome-bowseren - nu med hardware.
Fordelen er et letvægtersystem baseret på Google Docs, hvor alt er i skyen, og de fleste Chromebooks har batterilevetid på op til 10 timer. Så må der gerne være langt til strømstikket. Og prisen ligger helt ned til 1.900 kroner - hvis ikke lavere for den billigste.
De fleste producenter udvikler Chromebooks, og blandt andet skal Acer og Toshiba nævnes, som har nogle gode Chromebooks - specielt hvis du vil op i 13 tommer.
Overvejer du en Chromebook, så tag og kig på den nye Dell Chromebook 11.
Det er en lidt dyrere model end de andre Chromebooks - begynder på 2.800 kroner på nettet - men den er lavet til at kunne holde til daglige tæsk hos det amerikanske militær. Og så kan den nok også holde til det danske skolevæsen.
HP Pavilion x360
Her er en computer, som kan lidt mere end de to foregående.
HP Pavilion er en 11,6" bærbar med touch-skærm, hvor du kan rotere skærmen rundt og bruge den som tablet.
Det er dæleme en tung tablet, men touch-delen er for nogle et plus.
Den kommer ligeledes med en Intel Pentium Quad Core-processor samt en hybrid harddisk på 500 GB.
Prisen ligger på godt 3.000 kroner.
Toshiba Satellite
Toshiba bygger et hav af relativt billige computere.
Husk på, at når du køber billige computere, så er byggekvaliteten også derefter.
Dermed ikke sagt, at det er en dårlig computer, men det er ofte i materialevalg og byggekvalitet, at prisen gør en forskel.
Toshiba Satellite er en 13" computer med 128 GB SSD, 5,5 timers batterilevetid og Windows 10. Ligeledes er det den eneste computer på listen med AMD-APU. (CPU og GPU i ét).
Prisen ligger på godt 4.000 kroner.
Lenovo M30-70 13,3"
Vi går lidt op både i pris og i skærmstørrelse. Lenovo bygger masser af hårdføre computere, som også har en respektabel batterilevetid.
Ligeledes har computeren en SSD-harddisk på 128 GB, så der vil ikke være brug for at lagre det hele i skyen.
Den har også en i5-Core samt 4GB ram.
Prisen er dog også selvsagt højere end de førnævnte.
Computeren koster lidt over 5.000 kroner, men der er også mere computer at hente i denne pc fra Lenovo, end der er i de førnævnte computere.
Dyrere, men ofte bedre alternativer
Mens de billige computere kan være et godt valg, så er der også de dyrere alternativer, som vil give dig en bedre computer, men selvfølgelig også til en højere pris.
Her er to lidt dyrere alternativer, som både er lettere, hurtigere, har bedre batteri og bedre skærm.
Begge er blandt de mest mobile og lette computere, du kan få.
Ingen af dem har stærke processorer, men som en studiebærbar er det heller ikke nødvendigt, med mindre du skal køre AutoCAD eller andre krævende programmer.
Til gengæld har de begge god batterilevetid, flot design, ligesom de er nemme at have med sig.
Apple Macbook Air
Ja, den skal med på listen. En Macbook Air. En lille, let computer til en mindstepris på 8.799 kroner i en 13" model.
Den er væsentligt dyrere end de ovenstående, men nogle mennesker er glade for OS X, og det finder du kun på en Mac-computer.
Ligeledes er det en af de mindste computere, som holder batteri længst tid.
Apple selv siger 12 timer på den nyeste model af Macbook Air, og selv om det nok er lidt højt skudt, så kan du godt regne med 10+ timer.
Surface 3
Surface 3 skal også nævnes. Det er Microsofts egen "billige" og mindre kraftige version af Surface Pro 3, og det er en lille vidundermaskine størrelsen taget i betragtning.
Den har fint kunne køre let photoshop, og holder batteri ifølge Microsoft i 10 timer.
Gennem vores tests - med Windows 10 og ikke 8.1 - passer otte-ni timer bedre. Skærmen er desuden 10,8 tommer, og Surface-computeren fungerer også perfekt som tablet.
Prisen er lavere end en Macbook Air på 5.599 kroner for en 128 GB/4GB-version. Den findes også i en 64GB/2GB version til 4.699 kroner.
Du skal dog huske, at du virkelig burde købe et Surface tastatur-cover med. Uden det er Surface 3 en tablet, som ikke er værd at skrive på. Og det cover koster 1.169 kroner.
Og så bliver prisen 6.768 kroner.
Der er også mulighed for at købe en computer reinfurbished - altså en computer som er samlet af dele og genbrugt. Her får du en væsentlig bedre computer, men som ikke er helt ny fra starten.
Hvad vil du selv foreslå? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.
Læs også: Købeguide: Sådan vælger du den rigtige bærbare computer til studiet