Artikel top billede

Test: Ny Philips-monitor er skærm og dockingstation i ét

Hvis du er typen, der hver morgen tager din bærbar frem på skrivebordet og tilslutter et hav af ledninger, så burde du give denne Philips-skærm et kig.

Jeg bruger min egen bærbare som arbejdscomputer.

Det er rimeligt nemt for mig, da jeg som journalist det meste af tiden blot har brug for en webbrowser, Word og vores mailklient, og jeg vil gætte på, at mange andre også enten har deres egen bærbar eller tager arbejdscomputeren med hjem om aftenen.

Det betyder også, at jeg hver morgen skal starte det store puslespil på skrivebordet.

Strømstikket i computeren, musen sættes til, ligeledes med et bedre tastatur, ekstern skærm, USB-til-ethernet i, headset og til sidst en ekstern harddisk, hvor jeg lægger backup af mit arbejde.

Det er et bøvl hver morgen.

Et alternativ er en dockingstation, men de findes ikke til min bærbare, eller også skal jeg købe mig en USB-hub.

De er ofte grimme og fylder på skrivebordet, men er stadig et godt alternativ.

Og så er der Philips 221S6QUMB. Det er ikke verdens mest sexede navn, men vi kan jo heller ikke alle sammen smide et "i" foran vores produkter og få succes.

Philips 221S6QUMB er en skærm med indbygget docking-hub.

Via et USB-stik fra min computer til skærmen, får jeg alle andre input, som jeg ellers skulle sætte til hver morgen.

Nu skal der kun sættes et strømstik til den bærbare computer og USB-stikket fra skærmen.

Alle andre stik, ethernet, mus og tastatur, ekstern harddisk og et ekstra USB-stik til kamera-upload, sidder i skærmen. Se det er smart.

Masser af fordele - og et par ulemper
Selve skærmen på Philips 221S6QUMB er så som så.

Det har en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels spredt over 22 tommer og har et generelt flot billede samt rigtig gode betragtningsvinkler på sin matte overflade.

Designet ligner noget fra 00'erne, men skærmen har til gengæld en pris på 1.500 kroner, når den slut juni kommer til salg i Danmark.

Det er dog ikke alt, der er fryd og gammen.

Skærmen tænder automatisk, når du sætter USB-stikket i computeren efter at have installeret driveren, så opstart er utrolig let.

Flytter du rundt på vinduer, minimerer eller lignende, så giver det en svag hakken i animationerne.

Det virker bare ikke helt flydende. Video og lignende i programmer - som for eksempel YouTube i Google Chrome - fungerer uden problemer og hakken.

Formodentligt er det en begrænsning i teknologien bag. Det er DisplayLinks software, som tillader skærmhåndteringen via USB, hvilket er et USB2.0.

DisplayLink har allerede udviklet selvsamme videodeling over USB 3.0, og har endda fremvist 4K over USB 3.0.

Det er ikke et kæmpe problem, men nok noget, som nogle vil føle sig generet af.

Ligeledes er der også nogle problemer med tilslutningen bagpå.

Her mangler jeg mest af alt en HDMI-indgang, så jeg kan tilslutte endnu en skærm, eller rent faktisk bruge den som en almindelig skærm, hvis andre skal bruge den, som ikke har installeret DisplayLink-driverne.

Desuden ville det have været smartere, hvis mini-jack-stikket ikke sad skjult omme bagpå, hvor det er et pillearbejde at sætte et headset til hver eneste morgen.

Netop headset har man ligesom computeren med hjemmefra.

Konklusion: fjerner ledninger på skrivebordet
Philips 221S6QUMB er en smart løsning, hvis du hver dag kommer ind med din bærbar, og du ikke ligger inde med en dedikeret dockingstation.

Der er en del hakken, når du flytter rundt med vinduer og Windows Aero-elementer, men så snart programmet er placeret på sin position, så er der ingen problemer.

Det er ikke skærmen, som du skal udføre grafisk arbejde på.

Farveskalaen er lidt mørkere, end det optimale, og der er ikke mulighed for at ændre på blandt andet kontrast og lysstyrke.

Det er en "gå-til-og-fra-skærm", men det er den til gengæld også god til.

Læs også: Test af Samsung 34 tommer monitor: Endelig et sted, hvor en buet skærm giver mening


Loading ikon