"The mail you want, not the spam you don't"
Sådan lyder overskriften på et blog-indlæg fra Google, der forklarer om søgefirmaets algoritmer til at sortere spam mail fra de beskeder, som du gerne vil have i indbakken på din Gmail-konto.
Blokeringen af spam-post er generelt blevet ganske udmærket på mange email-tjenester, men hundrede procent træfsikker er den ikke.
Men nu beretter Google, at virksomheden er begyndt at benytte et nyt system, der skal give højere præcision, når det handler om at identificere de irriterende spam mængder, før de lander i indbakken.
Den nye teknologi som selskabet allarede har integreret i sin Gmail-tjeneste består af intet mindre end et kunstigt 'nervenetværk'.
Det vil sige en form for kunstig intelligens, der har hentet inspiration i den menneskelige hjernes virkemåde.
Opdager udspekuleret spam
Systemet skal ifølge søgegiganten lære brugerens mønstre og præferencer at kende på en mere avanceret måde end tidligere, derved skal teknologien være i stand til at frasortere selv den mest udspekulerede form for uønsket e-post.
Det nye spam-filer skal angivelig identificere og blokere post, som er specifikt designet til at fremstå som legitime forsendelser, hvilket kan give bedre sikkerhed ved at reducere phishing-mail, der ligger til grund for masser af den internet-kriminalitet, vi ser i dag.
Læs også: Endnu en dansk kommune ramt af ransomware: Sådan løste vi problemet
Algoritmerne bliver ifølge Google skarpere til at finde mails, der giver sig ud for at være fra kendte kilder, som den bank, og til at identificere ondsindet kode eller links til ondsindede websider i dine mails.
Efterligner hjernen
Google har allerede arbejdet med den kunstige neuro-intelligens i netværksteknologien i en del år.
I et blog-indlæg fra 2012 beskriver Google teknologien, som fungerer ved at benytte algoritmer, der bygger på kunstige nervenetværk, der angiveligt kan simulere hjernens processer, ved hele tiden at bygge nye forbindelser mellem 'hjernecellerne'.
Det kan du læse mere om på Googles blog.
Læs også:
Bill Gates: Derfor bør du være bekymret for kunstig intelligens