Artikel top billede

Finansministeriet vil have en forklaring fra Atea

Atea skal forklare Finansministeriet, hvad selskabet gør for at modarbejde korruption.

Moderniseringsstyrelsen under Finansministeriet stiller sig nu op i køen af offentlige kunder og indkøbsfællesskaber, som vil have it-giganten Atea til at redegøre for, hvad selskabet gør for at undgå korruption og bestikkelse.

Kravet om en redegørelse kommer på baggrund af sagen om påstået bestikkelse, hvor seks nuværende og tidligere ansatte i Atea og Region Sjælland sidder varetægtsfængslet. I alt er 13 personer sigtet i sagen

Moderniseringsstyrelsen står for at administrere en række statslige rammeaftaler, som har været i EU-udbud. Atea har ifølge styrelsen kontrakt for syv af de nuværende aftaler, men er derudover godkendt som underleverandører på en række andre aftaler.

Mail med fløjlshandsker
I en mail til Atea, som Computerworld har fået aktindsigt i, henviser Moderniseringsstyrelsen direkte til bestikkelsessagen og beder om, at Atea fortæller om selskabet "har levet og lever op til rammekontrakternes krav" om, at leverandører skal "modarbejde alle former for korruption, herunder afpresning og bestikkelse", som det blandt andet hedder.

Atea er i forvejen i gang med at skrive til SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice), som sidste uge bad om en lignende redegørelse.

Hvor SKI opstillede seks konkrete punkter, som Atea skulle svare på, er mailen fra Moderniseringsstyrelsen holdt i betydeligt rundere vendinger. Styrelsen nøjes med at henvise til de generelle krav til leverandørers ansvar under de statslige rammeaftaler.

Modsat SKI nævner mailen stiller Moderniseringsstyrelsen ingen krav om dokumentation, og Moderniseringsstyrelsen kommer heller ikke ind på, hvilke konsekvenser man eventuelt vil drage ud fra Ateas kommende redegørelse.

Hvis Atea har overtrådt de statslige kontraktbetingelser, skal man dog redegøre for sine interne procedurer, ligesom man i så fald skal forklare, hvordan man vil udgå, at det sker i fremtiden.

Computerworld har forgæves bedt Moderniseringsstyrelsen om et interview - blandt andet for at få at vide, om Atea risikerer at blive smidt ud af eksisterende rammeaftaler, hvis selskabet har overtrådt reglerne i statens rammeaftaler.

Læs også:

SKI-direktør kræver garanti mod bestikkelse fra Atea - ellers er det ud

Atea risikerer at blive udelukket fra offentlige it-kontrakter i hele Europa




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere