"Apple betyder ingenting for den her by."
Så kontant var udmeldingen fra indehaveren af en møbelbutik i den amerikanske by Maiden i North Carolina, hvor Apple i 2010 etablerede et stort datacenter.
Bemærkningen faldt i et interview med Washington Post for knap fire år siden.
Gennem de seneste uger har artiklen fra Washington Post dog fået nyt liv herhjemme.
Den er især blevet citeret og delt flittigt på de sociale medier, hvor den bruges som et argument for at sidste uges nyhed om Apples kommende datacenter i Viborg måske i virkeligheden ikke er så stor en nyhed, som den er blevet gjort til.
Datacenter fik stor betydning
I 2011 etablerede Facebook et stort nyt datacenter i den svenske by Luleå, og i øjeblikket er Facebook i gang med at opføre endnu et datacenter i byen.
Men i Sverige har oplevelsen været helt anderledes end i Maiden - i hvert fald hvis vi skal tro Matz Engman, der er direktør for den lokale erhvervsorganisation Luleå Näringsliv og samtidig stod i spidsen for den gruppe, der hentede Facebook til byen.
"Det er helt uvirkeligt for mange, at Facebook er kommet til en by som Luleå. Borgerne her i byen er meget stolte. Folk har fået en fornyet tro på fremtiden, og deres syn på byen har ændret sig dramatisk gennem de seneste år. Det mener jeg faktisk er den vigtigste effekt overhovedet," siger han.
En sejr for udkanten?
På mange måder minder Viborg og Luleå om hinanden.
Det er to mellemstore byer med lige knap 40.000 indbyggere - steder hvor man ikke umiddelbart forventer, at nogle af verdens største virksomheder slår sig ned.
Herhjemme er Apples datacenter i Viborg ligefrem blevet udlagt som en sejr for udkantdanmark.
Men hvis Viborg er udkanten, må Luleå nærmest befinde sig på randen af kanten. Mere præcist ligger Luleå ved den 65. breddegrad knap 100 kilometer fra polarcirklen.
Der har været stor usikkerhed om, hvor mange job denne type datacentre rent faktisk bidrager med i byer som Viborg og Luleå.
Apple hævder at datacentret i Viborg vil skabe i nærheden af 300 job. Men hvis vi kigger på erfaringerne fra andre steder, ser det umiddelbart ud til at være højt sat.
Ifølge Washington Post skabte Apples datacenter i Maiden, som dog var betydeligt mindre, blot 50 faste job, og Computerworld var for knap et år siden var på besøg i Microsofts datacenter i Dublin, hvor der er cirka 80 ansatte.
Sidste år offentliggjorde Facebook en undersøgelse foretaget af Boston Consulting Group, der viser, at datacentreret Luleå i perioden 2011 til 2014 skabte omkring 900 nye svenske job.
Et tal der ifølge Matz Engman lyder korrekt.
Men regnestykket går i følge ham kun op, hvis vi medregner de mange bygningsarbejdere og teknikere, der deltog i konstruktionen af datacentret.
"Jeg vil mene, at tallet måske endda er en anelse højere. Nu kender jeg ikke den præcise udregningsmetode som Boston Consulting Group har brugt, men i konstruktionsperioden har der i alt været 1.500 til 1.600 personer, der har arbejdet på opførelsen," siger han og tilføjer:
"Men i den daglige drift er der i dag omkring 100 ansatte på datacentret."
100 job lyder jo ikke som voldsomt mange?
"Nej, datacentrene er utroligt effektive. Men det vigtige er, at vi nu ser, at der er ved at opstå et økosystem rundt om datacentrene. Der kommer nye virksomheder til Luleå, som aldrig har været i byen før, og vi ser samtidig en høj vækst af tekniske konsulenter, der blandt andet arbejder med datacentrene. Derudover har vi øget optaget på vores tekniske universitet, og vi forventer, at vi alene i år vil rekruttere 150 nye it-folk til regionen," siger han.
Læs også: Næppe job-boom i farvandet: Men derfor er Apple-byggeri alligevel en god nyhed for hele it-danmark
Vil være centrum for datacentre
Facebooks datacenter har ifølge Matz Engman også betydet, at andre virksomheder har fået øjnene op for Luleå.
Han tror på, at det vil være muligt at skabe en hel klynge af datacentre i området omkring Luleå, og i øjeblikket bliver området under brandet "The Node Pole" markedsført som et perfekt sted at placere et datacenter.
Et af argumenterne er, at placeringen højt mod nord betyder, at serverhallerne bliver naturligt nedkølet.
Ifølge Matz Engman har Facebooks datacenter betydet, at Luleå har formået at brande sig internationalt.
Byen har haft besøg fra medier fra hele verden, og byens navn er i den forbindelse blevet nævnt i lige knap 2.000 artikler i internationale medier.
"Vi har efterfølgende fået yderligere tre investeringer i datacentre i vores nabobyer. Blandt andet fra datacentre-virksomheder, der arbejder med bitcoin-mining. Det er min opfattelse, at det er Facebooks datacenter, der er årsagen til, at de har fået øje på de unikke muligheder som vores region tilbyder," siger han.
Derudover har Facebooks administrerende direktør, Mark Zuckerberg, delt et Facebook-opslag om det nye datacenter på sin personlige Facebook timeline.
Opslaget fik mere end halv million likes fra folk over hele verden.
Læs også:
Danske datacenter-direktører: Apples ankomst er sukker for hele it-branchen