Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Nyt værktøj afslører: Så nemt kan man foretage Wifi-phishing

Kriminelle kan ved at jamme signalet foretage et phishing-angreb på de enheder, der er sluttet til et WiFi-netværk.

Et nyt værktøj, wifiphisher, skal bevise, hvor let det kan være for kriminelle at foretage phishing-angreb på enheder, der er sluttet til WiFi-netværk.

Wifiphisher, der er gjort tilgængeligt via GitHub, gør det muligt at opsnappe brugernes data via det trådløse netværk.

Det sker ved, at værktøjet 'jammer' det udsete access point og derefter præsenterer brugeren for en falsk login-side.

Det skriver blandt andre Threatpost.

Wifiphisher vil dog tilsyneladende kun kunne fungere på WPA-beskyttede WiFi-netværk, og nyere trådløse netværk kører typisk med den stærkere WPA2-kryptering.

Konceptet i wifiphisher kan dog godt give lidt fugtige håndflader uanset hvad, for grundlæggende fungerer værktøjet ved, at det automatiserer phishing-processen.

Threatpost skriver, at WiFi-netværket kan hackes uden brug af brute forcing, hvor man prøver nøgler til dekryptering én efter én for på den måde bryde beskyttelsen.

"På grund af den jamming vil klienterne begynde at koble sig op på snyde-netværket. En angriber, eller penetrations-tester, kan så udføre et man in the middle-angreb og bruge det falske access point til at opsnappe trafik," lyder det blandt andet fra sikkerhedsforskeren George Chatzisofroniou, der står bag wifiphisher, der er beregnet til penetrationstests.

Som det også fremgår af Thratpost-artikel, vil nogle operativsystemer, hvis de er konfigureret til det, ikke automatisk forsøge at tilslutte sig det nye, falske netværk.

I stedet vil systemet give brugeren besked om, at der er sket netværksændringer, så der skal et aktivt valg til fra brugerens side.

WiFi-netværk giver sikkerhedsudfordringer

De trådløse WiFi-netværk rummer mange fordele for brugerne, men den øgede brug skaber også nye sikkerhedsrisici - eksempelvis hvis der er tale om offentlige WiFi-netværk uden den fornødne beskyttelse eller dårligt beskyttede netværk i det hele taget.

Før nytår bragte vi historien om, at millioner af routere i øjeblikket er sårbare på grund af en firmware-sårbarhed.

Check Point har betegnet Misfortune Cookie, som sårbarheden er blevet kaldt, som "en af de mest udbredte sårbarheder, der er afsløret i de senere år."

Misfortune Cookie kan betyde, at it-kriminelle kan få fjernadgang til de enheder, der er sluttet til et kablet eller trådløst netværk.

En stor del af problemet med sårbar firmware er, at producenterne forsømmer at udsende nye firmware-versioner, der kan lappe hullerne.

Den alvorlige sårbarhed, der lige nu er på spil i omkring 12 millioner routere verden over, kunne eksempelvis have været lappet af router-producenterne for næsten 10 år siden, hvor patchen var klar.

Læs også:

Millioner af routere ramt af sårbarhed: Sådan ser det ud i Danmark

Her er listen med de sårbare routere: Disse produkter er ramt af kritisk sårbarhed

Vakler HTTPS-modellen så vi ikke kan stole på de "sikre" websider?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere