Fortiden banker på hos Apple i disse dage.
Selskabet skal nemlig stille i en amerikansk retssal senere tirsdag, hvor det skal forsvare sig mod beskyldninger om, at det udnyttede sin dominerende position på online-musikmarkedet for 10 år siden til egen vinding.
Der er tale om et såkaldt 'class action'-søgsmål - altså et gruppe-søgsmål, hvor en gruppe af sagsøgere er gået sammen om sagsanlægget.
De mener, at Apple for 10 år siden forsøgte at monopolisere online-musikmarkedet og skubbe eventuelle konkurrenter helt ud af markedet ved at sørge for, at musik købt i iTunes Music Store alene kunne afspilles på Apples egne iPod-musikafspillere.
Hertil kom, at Apple dengang sørgede for, at iPod-afspillerne ikke kunne afspille musik, der var indkøbt andre steder end i iTunes Music Store.
Det mener gruppen bag sagsanlægget er i strid med amerikansk monopol-lovgivning.
Du kan læse mere om beskyldningerne på websitet Ipodlawsuit.com, hvor gruppen bag sagsanlægget fortsat opfordrer tidligere iPod-ejere til at melde sig ind i gruppen.
Sagen har været undervejs i årevis, og et stort antal advokater på begge sider har gennem årene kæmpet indædt for henholdsvis at få sagen bragt for retten og afvist for retten.
Gruppen bag sagsanlægget kræver en samlet erstatning på 350 millioner dollar - godt to milliarder kroner.
Angiveligt planlægges det at vise video-optagelser med afdøde Apple-stifter Steve Jobs som led i bevis-føringen i sagen.
Sagen tog oprindelig sin begyndelse i 2005 i en tid, hvor den etablerede musik-branche først lige var begyndt at ane, at den stod over for store omvæltninger forårsaget af internet og e-handlen.
Apple fjernede den såkaldte DRM-teknologi (digital right management) fra iTunes i begyndelsen af 2009.
Det kan du læse mere om her: Apple dropper kopi-sikring af musik.
Det var netop DRM-teknologien, der låste iPod og iTunes sammen.
Apple har gennem årene været involveret i en lang række retssager.
Du kan læse om de største af slagsen her: Her er de mest berømte Apple-retssager.