Computerworld spørger:Hvad er vigtigt hos en it-leverandør - og hvem gør det rigtigt? Deltag og vind B&O-udstyr.

Artikel top billede

Kritik: Microsoft-direktør får alt for meget i løn

Microsofts direktør får alt for meget i løn, når man ser på, hvad han egentlig udretter, lyder det i hård kritik fra magtfuld organisation.

Microsofts topchef, Satya Nadella, får alt for meget i løn.

Det mener en organisationen Institutional Shareholder Services (ISS), der rådgiver instutionelle investorer.

Organisationen opfordrer Microsofts investorer i at stemme blankt nej til den løn-pakke, som Microsoft gerne vil stille Satya Nadella i udsigt, når selskabets generalforsamling løber af stablen om et par uger.

ISS mener, at Satya Nadellas nuværende lønpakke i forvejen er ude af proportioner, hvis man sammenligner med de lønpakker, som sammenlignelige selskabers topchefer har.

Er ikke objektivt udmålt

Investor-rådgiver-firmaet mener, at Satya Nadella bliver aflønnet efter forkerte principper.

Således mener ISS, at den måde, Microsoft udregner Satya Nadellas årlige bonus på, "mangler en forbindelse til objektivt målte selskabs-resultater."

Det betyder med andre ord, at ISS mener, at Satya Nadella vil modtage millioner af kroner i bonus alene for at være tilstede - og ikke fordi han skabt målbare og konkrete resultater.

I en meddelelse til sine kunder skriver ISS, at Microsofts bestyrelse stod overfor en række udfordringer med at fastholde top-folk, da Steve Ballmer opsagde sin stilling.

Et af de væsentlige problemer er, at Satya Nadella ikke er stor-aktionær i Microsoft som de øvrige to topchefer, der har stået i spidsen for Microsoft siden grundlæggelsen, nemlig Bill Gates og Steve Ballmer.

"Men selv når man tager disse udfordringer med i overvejelserne, er der grund til alvorlig bekymring over Nadellas nye løn-pakke," hedder det.

Så meget får han i løn

Microsoft afsluttede sit regnskabsår 2014 med udgangen af juni.

Her har Satya Nadella modtaget 5,5 millioner kroner i fast løn plus 21,4 millioner kroner i bonus plus 386 millioner kroner i såkaldt 'equity starter kit'.

Han modtog desuden sidste år aktie-optioner for 80 millioner kroner som led i Microsofts fastholdelses-program, mens bestyrelsen ledte efter Steve Ballmers afløser.

Senere har han modtaget sin årlige aktie-pakke, der indeholder aktie-optioner for yderligere 80 millioner kroner.

Microsoft forsvarer selv Satya Nadellas løn-pakke med, at den skal sikre, at han kan levere resultater til aktionærerne på langt sigt og samtidig "sikre ham muligheden for at opbygge solidt ejerskab" over virksomhedens kurs og strategiske retning.

Er kun vejledende

Under alle omstændigheder behøver Satya Nadella ikke frygte ISS's anbefalinger.

Investor-afstemningen om hans lønpakke på generalforsamlingen er nemlig kun vejledende. Det betyder, at Microsofts bestyrelse kan vælge at ignorere resultatet.

Det vurderes dog, at bestyrelsen vil overveje at ændre aflønnings-praksis, hvis det viser sig, at der er et meget stort nej-flertal til Nadellas løn-pakke. Det vil imidlertid være meget usædvanligt, hvis bestyrelsen på denne baggrund vælger ikke at godkende hans lønpakke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere