SAP og Microsoft er fremtidens ERP-rivaler

I de kommende år vil SAP og Microsoft med sine systemer fra Navision i stigende grad blive konkurrenter. De kommer til at slås om de mindste ERP-kunder, i takt med at der ikke er mere vækst at hente hos softwareselskabernes kernekunder, vurderer analytikere.

Med markedet for de helt store ERP-systemer næsten udtømt, retter verdens største ERP-leverandør, tyske SAP nu blikket mod den laveste ende af markedet for virksomhedssystemer. Der falder øjnene uvægerligt på Microsoft, som efter købet af Navision også er begyndt at bejle til det segment i hele verden. Det skriver The International Herald Tribune.

SAP og Microsoft har hver især en exceptionel position på deres traditionelle markeder, men begge satser på, at væksten skal komme via de små og mellemstore virksomheder, som endnu ikke har købt et integreret forretningssystem.

Samtidig frygter SAP, at Microsoft kan vokse med virksomhederne og dermed også true selskabets position blandt de allerstørste kunder.

- SAP har ikke råd til at lade Microsoft overtage mellemmarkedet, for selv små selskaber med tiden kan blive store, siger softwareanalytiker John Segrich fra investeringsbanken Jefferies til avisen.

Skal genkendes af de små

Analytikere vurderer, at SAP kan stå stærkt, hvis det lykkes at overføre selskabets enorme mærkevare-genkendelse og status på ERP-området til de mindste virksomheder og styrke kendskabet til selskabet, især i USA. Samtidig skal tyskerne have kvalt indtrykket af, at SAP kun leverer dyre og komplicerede systemer.

- SAP har ambitioner om at blive Windows på forretningsområdet, siger Derek Prior fra analysehuset Gartner til International Herald Tribune.

SAP gik først for alvor ind på markedet for de mindste virksomheder med 2002-købet af det israelske produkt Business One. Netop det produkt har været en relativ stor salgssucces i Danmark selv om det netop er herhjemme, at Microsoft har kunnet etablere sig solidt blandt de i amerikansk målestok mindre virksomheder med købet af Navision.

Vækstmarked med 40 millioner kunder

Microsoft anslår ifølge International Herald Tribune, at der er 40 millioner små og mellemstore forretningskunder på verdensplan. Indtil videre har softwaregiganten landet 260.000 af dem som kunder, fortrinsvis på grund af det danske opkøb og købet af Great Plains.

SAP har i alt solgt software til 2.500 små virksomheder, oplyser ERP-selskabet.

- Vi vil længere ned, helt ned til selskaber med 20, 30 og 40 ansatte, siger Henning Kagemann, koncernchef for SAP ifølge avisen.

Desuden har SAP netop på Cebit-messen løftet sløret for Netweaver 2004, som skal tage kampen på med IBM's Websphere og Microsofts Biztalk, når det gælder om at få forskellige inkompatible softwaretyper til at spille sammen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere